130 let
Zklamaná Ester Ledecká.

Zklamaná Ester Ledecká. | foto: Reuters

Ledecká kvůli mlze přišla v Lenzerheide i o super-G, zůstala pátá. Glóbus má Kriechmayr

Sport
  •   13:32
Lenzerheide - Počasí neumožnilo ve finále Světového poháru v Lenzerheide odjet ani dnešní superobří slalomy mužů a žen. Po zrušení závěrečného závodu získal malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny Rakušan Vincent Kriechmayr. Mezi ženami už bylo rozhodnuto, trofej má od konce února jistou domácí hvězda Lara Gutová-Behramiová. Ester Ledecká zůstala pátá.

Dnešní program ve Švýcarsku komplikovala od rána mlha a další sníh na trati. Pořadatelé už předem snížili start a začátek ženského závodu odložili z 9:30 na 11:00. Ani poté ale nebylo kvůli špatné viditelnosti a stavu trati možné super-G uskutečnit.

Kriechmayr po zrušení finálového závodu vyhrál pořadí disciplíny o 83 bodů před domácím Marcem Odermattem. Gutová-Behramiová měla už nedostižný náskok 202 bodů před Federicou Brignoneovou z Itálie.

Ledecká na pátém místě ztrácela na čtvrtou Rakušanku Tamaru Tipplerovou 36 bodů, od třetí Corinne Suterové ji dělilo 74 bodů a od druhé Brignoneové 87. Šanci vylepšit umístění ale nedostala.

Ledecká a ostatní rychlostní specialisté už v Lenzerheide přišli kvůli nepřízni počasí o středeční sjezd. Zrušení super-G nahrálo v boji o velký křišťálový glóbus průběžně vedoucím Alexisi Pinturaultovi z Francie a Slovence Petře Vlhové, kteří jsou specialisty na technické disciplíny. Pinturault vede dva závody před koncem o 31 bodů před Odermattem, Vlhová má náskok 96 bodů před Gutovou-Behramiovou.

Autor: ČTK