130 let

Finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen ze stáje Lotus | foto: Reuters

Lotus dluží Räikkönenovi. Dostane všechno, slibuje šéf stáje F1

Sport
  •   11:00
SINGAPUR - Bývalý mistr světa formule 1 Kimi Räikkönen dostane před svým odchodem do Ferrari od stáje Lotus všechny peníze, které mu jeho současný zaměstnavatel dluží. Před Velkou cenou Singapuru to prohlásil šéf britského týmu Éric Boullier.

Räikkönen v tomto týdnu uvedl, že se rozhodl vrátit od příští sezony k Ferrari proto, že mu Lotus nebyl schopen platit. Podle Boulliera však nebyly pro finského jezdce zpožděné platby v Lotusu novinkou. "Je pravda, že mu dlužíme peníze. Loni to bylo stejné. Dlužili jsme mu, ale na konci dostal všechno," citovala francouzského funkcionáře agentura Reuters. Räikkönen loni prožil vydařený návrat do F1 po dvouleté pauze a v barvách Lotusu vybojoval v MS třetí místo.

Podle neoficiálních informací si vydělal osm milionů eur na základním platu a dalších deset milionů na bonusech za získané body. Mistr světa z roku 2007 naznačil, že kdyby byl Lotus schopen plnit své podmínky, možná by neodešel. "Jde prostě jen o to, jak řídíme naše finanční toky. Bohužel nejsme tak bohatí jako jiné týmy," řekl Boullier. Kdo by mohl Räikkönena nahradit a vytvořit dvojici s francouzským jezdcem Romainem Grosjeanem, šéf Lotusu neuvedl.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz