Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

O odkladu olympiády je rozhodnuto, hry v červenci nezačnou, tvrdí člen MOV Pound

Olympijské hry v Tokiu jsou v ohrožení foto: ČTK

Lausanne - Podle člena Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Richarda Pounda budou letní olympijské hry v Tokiu odloženy. Kanadský funkcionář, bývalý viceprezident MOV a někdejší šéf světové antidopingové agentury WADA, to řekl listu USA Today.
  20:23

Olympijský vítěz popsal boj s koronavirem: Nejhorší virus, jaký jsem zažil. I chůze mě vyčerpá na několik hodin

„Na základě informací, které má MOV k dispozici, bylo rozhodnuto o odkladu. Parametry ještě nebyly stanoveny, ale hry nezačnou 24. července, pokud vím,“ uvedl v telefonickém rozhovoru osmasedmdesátiletý Pound, který je členem MOV od roku 1978. Další kroky podle něj MOV oznámí v nejbližší době. „Půjde to po etapách. Hry odložíme a potom se budeme zabývat všemi konsekvencemi, které z toho vyplynou a které jsou obrovské,“ dodal. Pro agenturu AFP doplnil, že odklad je nevyhnutelný.

Olympijské hry v Tokiu jsou v ohrožení
Japonský premiér Šinzó Abe prohlásil, že za současných okolností by se...

Mluvčí MOV Mark Adams to listu nepotvrdil a řekl, že výbor zvažuje různé scénáře. Poundův výrok označil za interpretaci jednotlivce. Odkázal přitom na nedělní prohlášení, ve kterém MOV poprvé připustil možnost odkladu olympiády a oznámil, že konečné rozhodnutí lze očekávat do čtyř týdnů.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč