Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

OBRAZEM: Peklo před Anfieldem. Tisíce fanoušků slavily titul Liverpoolu, z koronaviru si hlavu nedělaly

Liverpool vyhrál po třiceti letech titul, fanoušci ho slavili před Anfieldem foto: ČTK

Obrazem
Liverpool - Fanoušci Liverpoolu si navzdory opatřením proti šíření koronaviru užili u stadionu Anfield v hojném počtu oslavy titulu, na který čekali třicet let. Sešlo se jich několik tisíc, byť v Anglii nadále platí zákaz shromažďování či povinnost udržovat odstup. Fotbalisté s trenéry slavili společně v liverpoolském hotelu.
  13:27

Od společných oslav se fanoušky snažilo odradit vedení města i kouč Jürgen Klopp. „Slavte doma, s pivem, ale zůstaňte doma,“ řekl první německý trenér, který vyhrál anglický titul. Jeho výzva však vyslyšena nebyla, tisícovky lidí ve čtvrtek před půlnocí zahalily město do červené barvy i díky pyrotechnice, červeně svítily také některé slavné budovy.

Poté, co Manchester City prohrál v Londýně s Chelsea (1:2) a bylo jasné, že ohromný náskok liverpoolského týmu už do konce sezony nedožene, přemohly Kloppa slzy. „Nemůžu mluvit... Když člověk brečí, tak se to nedá. Jsem ohromený. Je to směs všeho - úlevy, hrdosti, štěstí,“ soukal ze sebe.

S hráči a svými kolegy sledoval utkání na Stamford Bridge v televizi na terase hotelu, kde se sešel celý tým. „Jsme tady v bublině,“ připomněl Klopp. Liverpool získal titul s rekordním předstihem, protože do konce restartované sezony Premier League zbývá ještě sedm kol. A všechna se nadále budou hrát bez diváků.

Liverpool vyhrál po třiceti letech titul, fanoušci ho slavili před Anfieldem
Liverpool vyhrál po třiceti letech titul, fanoušci ho slavili před Anfieldem

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!