Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

OBRAZEM: První Vémolův zápas po kontroverzním přestupu. V Ostravě zničil tvrdého Poláka

Sport

  11:54
Ostrava / Praha - David Kozma obhájil pás šampiona v souboji se Slovákem Samuelem Krištofičem. Miloš Petrášek ve vyprosené odvetě s Jeremym Kimballem selhal. Naopak Američan po výhře vyzval o titul Slováka Attilu Végha, a ten přijal. Zápasník Karlos Vémola při premiéře v organizaci Oktagon MMA porazil Poláka Pawla Brandyse.

Vémola do organizace OKTAGON MMA přestoupil z konkurenční XFN. foto: Adolf Horsinka, MAFRA

David Kozma titul obhájil, ale pořádně se nadřel. Se Samuelem Krištofičem musel podstoupit všech pět kol. Nicméně po celou dobu využíval svou výhodu - silovější styl.

Krištofiče stahoval k zemi, tam ho držel a hledal cestu, jak ho uškrtit.

Byť se mu to nepovedlo, protože Krištofič pokaždé ze sevření dokázal uniknout, Kozma zápas na body vyhrál. „Pět kol bylo hodně náročných. Klobouk dolů před soupeřem, že to také udýchal,“ řekl Kozma po zápase.

„Musím zlepšit strhy na zem. Kvůli nim prohrávám,“ uznal Krištofič. 

Šampion tak zůstává stejný, navíc Kozma v květnu nastoupí poprvé v Rusku.

Petrášek se smířil s další prohrou

Petrášek chtěl napravit listopadové selhání v O2 areně s Jeremym Kimballem, proto si vyprosil odvetu a hlásil: „Pokud Kimballa neporazím, nemám mezi nejlepšími co dělat.“

V sobotu v Ostravě zjistil, že Kimball, bývalý zápasník z UFC, je jednoduše nad jeho síly. Američan byl silnější, tvrdší, celkově lepší. Petráškovi v postoji rozdal několik opravdu tvrdých úderů, i na zemi byl lepší. Takže vyhrál.

Vémola do organizace OKTAGON MMA přestoupil z konkurenční XFN.
Vémola sliboval technické ukončení ve druhém kole, utkání trvalo o jedno kolo...

„Zkoušel jsem ho strhnout k zemi, ale byl silnej, i když na to nevypadá. Já si ten zápas teď ani nepamatuju, jen vím, že Jeremy (Kimball) je lepší. A nestydím se za to,“ řekl smířeně Petrášek na konci galavečera.

Vémola při premiéře vyhrál v prvním kole

Kimball ještě v kleci stihl s mikrofonem v ruce vyzvat na souboj o titul v polotěžké váze Attilu Végha. Slovenská hvězda, kterou čekají i souboje s Vémolou, výzvu přijala. Osmého června by se tak Végh a Kimball v Bratislavě měli utkat o pás šampiona. Na pozdější tiskové konferenci ovšem zaznělo, že Kimball má v tom čase dovolenou s rodinou, na které nesmí chybět, takže v červnu zápasit nemůže. A promotéry Pavola Nerudu a Ondřeje Novotného se pokoušel přemluvit k jinému termínu. Ti ale ustoupit nechtějí.

Jak u Vémoly bývá zvykem, dopředu sliboval výsledek, a to technické ukončení v druhém kole. Očekával, že polský soupeř Brandys bude tvrdý.

Nakonec uspěl rychleji: v prvním kole mu soupeř vzdal. Už podle prvních vteřin bylo vidět, že je 33letý Čech silně namotivovaný. Svižně si s Brandysem vyměnil několik tref do obličeje a pokusil se ho strhnout k zemi.

Zadařilo se až napodruhé.

Na zemi pak svoji práci dokončil. Brandys lehl na zem a pod náporem dotírajícího Čecha po čtyřech a půl minutách prohrál.

„Naštěstí to dopadlo. Trefil mě ostrým loktem a musel jsem trenérům naznačovat, že jsem mimo. Trochu jsem kvůli tomu měnil taktiku,“ přiznal pak Vémola v kleci.

„Ale všichni ví, proč jsem tady především. Pro Attilu Végha,“ odkázal Vémola na očekávaný souboj se slovenskou hvězdou.

Végh v Ostravě turnaj sleduje osobně, celou dobu s dobrou náladou a úsměvem na tváři.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...