Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Publikum na straně Federera. Diváci by měli Djokoviče příště více respektovat, vzkazuje Becker

Sport

  11:29
LONDÝN - Fanoušci byli ve finále wimbledonské mužské dvouhry na straně Rogera Federera, v jeden moment byl dokonce Novak Djokovič diváky vypískán."Jak Novaka znám, tak ho to spíše namotivovalo k vítězství v pátém setu. Bylo ale vidět, že je napjatý a díval se vyzývavě do davu. Ale to je jeho styl, Nole rád ventiluje emoce," řekl bývalý trenér Srba Boris Becker.

Boris Becker sleduje Novaka Djokoviče. foto: Reuters

Vítězství v nejdelším finále wimbledonské dvouhry a celkový 16. triumf na grandslamu ho posunul blíže k rekordnímu Švýcarovi, který má grandslamových vavřínů 20.

Srbský tenista však ve finále nebojoval jen proti švýcarskému gentlemanovi. Proti byla i značná část publika, které tleskalo při chybách Djokoviče.

„Jak Novaka znám, tak ho to spíše namotivovalo k vítězství v pátém setu. Bylo ale vidět, že byl napjatý a díval se vyzývavě do davu. Ale to je jeho styl, Nole rád ventiluje emoce,“ řekl bývalý trenér Srba Boris Becker.

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze Wimbledonu.
Zklamaný Roger Federer.

Federer je známým miláčkem davu na Centre Courtu. Rekordní vítěz osmi wimbledonských titulů byl v průběhu utkání podporován většinou z 15 tisícového davu, během zápasu se však jeho podpora masivně zvětšovala.

Nejvýraznějším momentem bylo vypískání dvaatřicetiletého Srba, který u hlavní rozhodčího Damiana Steinera reklamoval to, že podle něj si vzal Švýcar v jedné ze sporných situací jestřábí oko příliš pozdě.

„Federer je největším tenistou všech dob, má právo na to získat lásku publika. Na druhé straně by ale diváci měli více respektovat pětinásobného šampiona. Doufám však, že příští rok spolu budou hrát znovu, to by bylo skvělé,“ uzavírá trojnásobný vítěz Wimbledonu Becker.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...