130 let

Jankulovski na tréninku. | foto: ČTK

Rozhodnutí zůstat bylo moje

Sport
  •   12:06
PRAHA - Rozhodoval se, zda u reprezentace skončí, či zůstane. „Na přemýšlení, co bude dál, jsem měl měsíc a nakonec se rozhodl pokračovat,“ přiznal univerzální záložník italského velkoklubu AC Milán Marek Jankulovski (31).

* Jaké faktory jste zvažoval při svém rozhodování a co vás nakonec přesvědčilo?

Pořád mám chuť reprezentovat. Zdravotní stav byl po dovolené dobrý a já cítil, že by byla škoda nepokračovat. Po několika rozhovorech s trenérem jsem se rozhodl zůstat.

* Jak velký vliv měly samotné rozhovory s trenérem?

Nijak zásadní. Trenér za mnou byl i v Miláně. Rozhodnutí bylo ale na mně. Hlavně jsem bral v úvahu rodinu a půlroční zranění, vinou kterého jsem toho hodně zameškal. To už je ale za mnou.

* Překvapila vás návštěva reprezentačního trenéra?

Ne, to by mělo být naprosto normální. Ono to ani jinak nejde. Hráči jsou v zahraničí vytížení, a tak musí trenér cestovat za nimi.

* Nehrálo vliv také nevydařené Euro?

Bylo to velké zklamání i po osobní stránce. Měli jsme na to, jít dál. Loučit se takhle by bylo nepříjemné. Možná tedy i to hrálo roli. Cítím se teď zdravý a pořád mám věk, abych reprezentaci pomohl.

* A teď zdravotní problémy nemáte?

Měl jsem pět týdnů dovolené, pak jsem začal přípravu. V té jsem nevynechal jediný trénink a absolvoval spoustu přípravných zápasů. Musím to zaklepat, ale po zdravotní stránce je vše dobré.

* Přemlouvali vás i spoluhráči?

To rozhodně ne. Spíš šlo o takový hec, že prý nemá cenu v jednatřiceti končit s reprezentací.

Autoři: Lidové noviny