130 let
Marat Safin.

Marat Safin. | foto: ČTK

Ruský 'medvěd' se zlobí: Nechte moji sestru na pokoji

Sport
  •   9:39
NEW YORK - Loučící se ruský tenista Marat Safin se po svém posledním utkání na US Open zastal mladší sestry Dinary. Ta se stejně jako před lety on dostala na první místo světového žebříčku, ovšem mnozí oprávněnost její pozice na trůnu zpochybňují, zvlášť proto, že na rozdíl od Safina nevyhrála žádný grandslamový turnaj.

"Všichni jsou na ni tvrdí a ptají se: 'Je to opravdová světová jednička?" říkal Safin na tiskové konferenci po své porážce v prvním kole s Rakušanem Jürgenem Melzerem. "Ona ale přece světový žebříček nedělá. Tak se s tím smiřte a nechte ji být," uvedl bývalý vítěz US Open a Australian Open.

Safinová nahrála svým kritikům, mezi něž patří například sestry Venus a Serena Williamsovy, špatným výkonem v prvním kole. Třiadvacetiletá Moskvanka nebyla daleko od vyřazení v utkání s neznámou osmnáctiletou Australankou Olivií Rogowskou, čímž by se stala první nasazenou jedničkou na US Open, která nepřešla úvodní kolo.

"Otevřete noviny a tam hned čtete, že udělala osm dvojchyb, 43 nevynucených chyb a málem vypadla s osmnáctiletou. No a co?" zlobil se Safin. "Musím svou sestru chránit. Chudák holka, snaží se, co to jde a daří se jí.

Dostává se jí pozornosti, ale ne takové, kterou si zaslouží, zvlášť když je to světová jednička," poznamenal devětadvacetiletý ruský bohatýr, jemuž zbývá do konce kariéry už jen několik turnajů.

Autor: ČTK