130 let

Vladimír Šmicer ze Slavie Praha na tiskové konferenci. | foto: ČTK

Slávisté spílali po zápase sudímu, neprávem

Sport
  •   0:50
PRAHA - Fotbalisté pražské Slavie byli po dnešní domácí prohře 0:2 s Hamburkem, která je vyřadila z boje o postup do jarního pokračování Poháru UEFA, hodně zklamaní. Červenobílí litovali, že si nedokázali za celých 90 minut vytvořit žádnou vážnější šanci, a zároveň ostře spílali tureckému sudímu Derelimu Selcukovi, který prý utkání vůbec nezvládl.

"Každý, kdo to viděl, si udělá obrázek sám. Já se k tomu nemůžu vyjadřovat, těžko se mi to hodnotí. Při prvním gólu jsem stál vedle a zdálo se mi, že to byl ofsajd," komentoval v rozhovoru s novináři bek Matej Krajčík vedoucí gól hostů, po němž domácí vehementně protestovali a trenér Karel Jarolím byl dokonce vykázán na tribunu. Z opakovaných záběrů se však spíše zdálo, že o ofsajd nešlo.

Naštvaný na rozhodčího byl i ofenzivní záložník Vladimír Šmicer. "Řekl bych, že z našeho pohledu pískal trochu nešťastně, už v první půli tam měl divná rozhodnutí. Pozdě mávané ofsajdy, do Tomáše Necida tam někdo zajel, a nakonec to byl faul proti nám. Ve druhé půli je na vápně faul na mě, on nechá výhodu, když míč běží úplně mimo, a na půlce zase výhodu nenechá," zlobil se Šmicer, který prý měl ze sudího strach už před zápasem.

"Říkal jsem: Kluci, Turků je v Německu mraky, bude to těžké. Schválně jsem klukům na lavičce říkal, že jsem zvědavý, jak to zvládne. Bohužel jsem to asi přivolal," pokračoval zkušený záložník. "Samozřejmě ale není chyba v rozhodčím. Dneska se opět potvrdilo, že většina českých týmů máme v Evropě problémy, že Evropa je trochu jinde," připustil Šmicer.

Hamburk mu ale přišel jako přijatelný soupeř. "Neřekl bych, že ten rozdíl byl zase takový. Třeba Aston Villa předvedla daleko kvalitnější výkon. Bylo to vyrovnané, Hamburk neměl skoro nic, a nakonec dal dva góly. Nepředvedl bůhvíco, ale na nás to stačilo," posteskl si.

Slávistům chyběl hlavně větší důraz v pokutovém území a při zakončení. "Skoro jsme nevystřelili na branku. Nevytvořili jsme si prakticky žádnou pořádnou šanci, z které bychom mohli dát gól, to se pak těžko hraje," poznamenal Krajčík.

Podobně hovořil i útočník Tomáš Necid. "Věřili jsme si, že to zvládneme, chtěli jsme uspět. Rozhodně jsme nebyli horší, jenže jsme hráli jen po šestnáctku. Byli jsme málo důrazní, nezakončovali jsme. Nedostali jsme se skoro do žádné šance. A rozhodčí pískal tak, jak pískal," konstatoval Necid.

Jarolímovým svěřencům se letošní vystoupení v pohárové Evropě nepovedlo. Nejprve nedokázali projít do Ligy mistrů a pak se trápili i v Poháru UEFA. Na domácím stadionu dokonce nedokázali dát ani gól. "Je to hodně o sebevědomí. Nepodařilo se nám ty zápasy rozhodovat a sebevědomí pak šlo dolů. Navíc je to jiné tempo než v lize," mínil Šmicer.

Letošní sezonu v evropských pohárech tak slávisté hodnotí negativně. "Loni nás nastartovalo vítězství na Ajaxu, teď se nám to nepovedlo. Abychom porazili takové týmy jako Aston Villu nebo Hamburk, musí se nám to sejít a všichni podat maximální výkon. Loni se nám to podařilo, letos ne. Je to velké zklamání," dodal Šmicer.

Naopak hosté byli spokojeni, s předstihem si zajistili postup. Kapitán David Jarolím dnes odčinil chybu z minulého utkání proti Ajaxu. "Jsem rád, že jsem po té chybě proti Ajaxu dnes pomohl k postupu. To byl náš hlavní cíl. Nebyl to nijak hezký fotbal, ale hlavní dnes byly tři body. I když mě trochu mrzí, že Slavia nepostoupí s námi. Jsem ale hráč Hamburku, tak se musím dívat na něj," uvedl syn slávistického trenéra.

Autor: ČTK