Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavně trofej získal, teď o ni neslavně přišel. Někdo ukradl Thomasovu trofej z TdF

Sport

  10:24
BIRMINGHAM/PRAHA - Tři triumfy z Grand Tour zaznamenal v letošním roce tým Sky. Vyhrané trofeje v minulých dnech ukazoval po Velké Británii, aby je mohli fandové v celé zemi spatřit. Jenže nastal problém – ztratila se trofej Gerainta Thomase, kterou získal za vítězství v Tour de France.

Celkové stupně vítězů, uprostřed Geraint Thomas i s trofejí, která byla ukradena. foto: Reuters

„Je strašné neštěstí, že se něco takového stalo. Trofej pro mě a celý tým Sky hodně znamená, ale pro toho, kdo ji vzal, má jen omezenou hodnotu. Doufám, že ten, kdo ji vzal, ji vrátí. Trofej je důležitá, ale důležitější jsou pro mě vzpomínky na tohle neuvěřitelné léto. A ty mi nikdo nemůže vzít,“ prohlásil samotný Thomas.

Obrázek výstavy týmu Sky, ze které byla odcizena trofej za vítězství v Tour de France.

Ceny byly zapůjčeny na cyklistický veletrh The Cycle Show v Birminghamu. Bohužel během úklidu na konci výstavy byla trofej Gerainta Thomase ponechána na chvíli bez dozoru, čehož využil nenechavý jedinec a odcizil ji. Samozřejmě je celá událost prošetřována policií.

„Naprosto nás to zničilo. Přijímáme plnou zodpovědnost a osobně se omlouváme Geraintovi. Pochopitelně doufáme, že se trofej podaří získat zpět,“ říká Richard Hemington, ředitel firmy Pinarello, která akci organizovala.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...