Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Soukalová se vrátila sedmým místem, těsně před ní doběhla Vítková

Sport

  19:12
KONTIOLAHTI - Mezi nejlepší patřily před olympijskými hrami, mezi elitou nechyběly v Soči a výbornou formu potvrzují také v poolympijské části letošní sezony. Ve finském Kontiolahti se české biatlonistky opět vmáčkly do TOP 10. Veronika Vítková skončila po bezchybném střeleckém výkonu šestá, o jednu pozici předčila Gabrielu Soukalovou.

Gabriela Soukalová. foto: MAFRA - Michal Sváček

Poprvé od olympijských her se na start závodu Světového poháru postavila Gabriela Soukalová, uplynulý víkend chyběla v Pokljuce kvůli zánětu průdušek. 

ZÁVOD MUŽŮ

Se startovním číslem jedna vyrazila dvojnásobná medailistka ze Soči na trať sprintu a nezačala ideálně - hned na položce vleže jednou chybovala a musela absolvovat trestný okruh. Na stojce se však 24letá biatlonistka ideálně zkoncentrovala a předvedla bezchybnou střelbu.

Její kolegyně Veronika Vítková, kterou bacily "obcházely" minulý týden na závodech v Pokljuce, předvedla ještě o něco lepší výkon - všech deset terčů totiž bezchybně sestřelila. V cíli pak reprezentační kolegyni porazila o necelé tři vteřiny...

"Pro nás to byl závod s příjemným koncem. Dvě umístění do TOP 10 nás můžou těšit," řekl reprezentační trenér ženského týmu Jindřich Šikola v rozhovoru pro Českou televizi.

Ve sprinterském závodě slavily finské biatlonistky - navzdory jednomu nepřesnému výstřelu vestoje triumfovala Kajsa Mäkärainenová, třetí byla Mari Laukkanenová. Na stupně je doprovodila druhá Ruska Olga Zajcevová.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...