130 let
Bojující Radek Štěpánek.

Bojující Radek Štěpánek. | foto: ČTK

Štěpánek na US Open postoupil do třetího kola

Sport
  •   8:24
NEW YORK - Český tenista Radek Štěpánek postoupil na US Open do třetího kola. Patnáctý nasazený daviscupový reprezentant porazil ve čtvrtek argentinského hráče Leonarda Mayera po setech 7:6, 6:3 a 6:4.

 Jeho dalším soupeřem bude Němec Philipp Kohlschreiber, jenž se Somdevem Devvarmanem z Indie prohrál jeden set s nulou, ale v ostatních zvítězil.

Štěpánek se zatím s pětadvacetiletým Kohlschreiberem, který je ve světovém žebříčku o osm míst pod ním, utkal čtyřikrát a na zápasy vede 3:1. Na tvrdém povrchu, na němž se hraje i newyorský grandslam, mají ovšem bilanci vyrovnanou 1:1.

Další český tenista Tomáš Berdych odehraje svůj zápas druhého kola dnes. Duel s Argentincem Horaciem Zeballosem ho čeká zhruba od 19:00 SELČ, neboť je naplánován na dvorec číslo 7 jako druhý v pořadí.

V mužské dvouhře ve čtvrtek postoupilo pět Američanů včetně pátého nasazeného Andyho Roddicka. Šampion z roku 2003 ve třech setech vyřadil Francouze Marka Gicquela a nyní ho čeká duel s dvoumetrovým krajanem Johnem Isnerem.

S postupem neměl potíže ani Srb Novak Djokovič, jemuž australský kvalifikant Carsten Ball rovněž nesebral ani set. Švédský finalista letošního Roland Garros Robin Söderling odehrál jen necelé tři gamy, pak jeho soupeř Marcel Granollers ze Španělska vzdal kvůli zranění zad.

V ženském pavouku doplnily v nočních zápasech složení třetího kola dvě ruské favoritky. Newyorská vítězka z roku 2004 Světlana Kuzněcovová i bývalá světová jednička Maria Šarapovová přešly přes své protivnice hladce ve dvou setech.

Šarapovovou nyní čeká sedmnáctileté domácí překvapení Melanie Oudinová, která ve čtvrtek vyřadila turnajovou čtyřku Jelenu Dementěvovou. "Nebude to nic lehkého. Jsem si jistá, že zase půjde do utkání s tím, že nemá co ztratit," poznamenala Šarapovová k nadcházejícímu duelu třetího kola.

Autor: ČTK