130 let

Martina Navrátilová

Tělo jako důkaz

Sport
  •   10:58
PRAHA - Ve své nové knize Martina Navrátilová píše: Když se mě lidé ptají, proč ještě hraju tenis, odpovídám: Protože můžu. Otázka je, jak to, že právě ona může hrát Wimbledon v době, kdy její vrstevníci chovají vnoučata. Na tyto otázky vám v pátek může odpovědět i magazín Pátek Lidových novin.
Martina je incredible, neuvěřitelná,“ rozplývá se bodrý Jeremy Steindecker, sportovní agent, který s Martinou Navrátilovou spolupracuje přes deset let. Poslední dva roky nešlo jen o objíždění kurtů, ale také o psaní knihy.


Říkal jsem jí, musíš tu knihu dostat ze sebe, je to tvůj cíl.“ Martina podle svých slov v hlavě nosila nápad na knihu dvacet let. "Na ní je skvělé, že káže víno a také ho pije. Je každý den neuvěřitelně svěží, veselá a přitom disciplinovaná,“ pokračuje Steindecker. Neopomene své klientce udělat reklamu a tvrdí, že sám se radami v knize řídí a cítí se o dvě stě procent lépe.

Publikace s názvem Shape Your Self, neboli Dej se dohromady, která v březnu vyšla v USA, obsahuje šest kroků k větší tělesné, a tím i duševní pohodě. V Americe takových rádců vychází každoročně několik regálů, nicméně americký knižní týdeník Publishers Weekly dává Navrátilové naději: prý je to dostatečně šílené, aby to fungovalo“.

Informace v knize možná nejsou příliš objevné, ale vtip je v tom, že to říká Navrátilová. Na prahu padesátky má díky rezolutnímu popíjení čisté vody, zeleninových džusů a organické stravě tělo třicítky.