130 let

Barbora Krejčíková (foto ilustrační). | foto: ČTK

Aktualizováno

Úspěšný deblový pár válí i ve dvouhře. Krejčíková překvapila Strýcovou, postupuje i Siniaková

Sport
  •   15:01
Paříž - Barbora Krejčíková vyšla vítězně z českého tenisového souboje v druhém kole antukového Roland Garros. Dvaatřicátou nasazenou Barboru Strýcovou dnes v Paříži porazila 6:4, 3:6, 6:3 a při třetí účasti v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu je poprvé ve 3. kole. Její deblová partnerka Kateřina Siniaková naopak třetí kolo v Paříži dobře zná a po výhře nad Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska 6:3, 6:4 je v něm potřetí za sebou.

V duelu předních deblistek - Strýcová je dvojka a Krejčíková devítka v žebříčku čtyřhry WTA - měla zkušenější Strýcová lepší vstupy do setů. V každém šla do brejku, ale k úspěchu dotáhla jen druhou sadu. V prvním setu otočila Krejčíková stav z 1:4, ve třetím rychle smazala ztrátu z úvodní hry a rozhodla brejkem na 4:2.

Barbora Krejčíková nastoupila ve čtyřhře po boku Lucie Šafářové.
Kateřina Siniaková se raduje z postupu přes Naomi Ósakaovou.

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková ukončila zápas po dvou hodinách a 42 minutách díky chybě 37. hráčky dvouhry. „Nikoho s vyšším žebříčkem jsem neporazila. Strašně moc si toho vážím a mám radost,“ řekla Krejčíková (114. WTA ve dvouhře).

V dalším kole bude hrát s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, které k utkání 2. kola nenastoupila zraněná Serena Williamsová z USA. „Nevěděla jsem, na koho jdu. Nedívám se na rozlosování, jdu soupeřku po soupeřce,“ řekla Krejčíková.

Trápení s Egypťankou. Plíšková s Šarífovou otočila a v Paříži vyzve Ostapenkovou

Strýcová hrála nachlazená z předešlých dnů, kdy v Paříži panovala zima a pršelo. „Mám něco na průduškách, praská mi v uších, ale zápas to neovlivnilo. Tenisově to byl docela kvalitní zápas, ale z mé stany ne úplně stoprocentní,“ řekla chraplavým hlasem. 

Přesto plánovala hrát ve čtvrtek čtyřhru s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej, s kterou tvoří první nasazený pár. „Musím zatnout zuby a jít i skrz takové překážky. Doufám, že mi bude trošku líp,“ řekla čtyřiatřicetiletá Strýcová.

Na grandslamu hrála Krejčíková hlavní soutěž dvouhry předloni v Paříži (1. kolo) a letos v Austrálii (2. kolo). Mohla nastoupit i na US Open, ale kvůli koronaviru do New Yorku neodletěla.

Siniaková profitovala z 35 nevynucených chyb Pavljučenkovové a pětkrát jí vzala podání. Po hodině a čtvrt slavila nad Ruskou první výhru v kariéře. „S Nasťou je to vždycky divoké, protože hraje agresivně. Snažila jsem se ji dostat do pohybu, což se mi dařilo. Jsem ráda, že jsem to uhrála ve dvou setech,“ řekla Siniaková.

O osmifinále bude hrát s pátou nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska, která po tříhodinové výhře nad Italkou Sarou Erraniovou opustila dvorec na vozíku. „Detaily nevím, ale má den na zotavení a Kiki je většinou ready,“ řekla česká tenistka.

Autor: ČTK