Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Úžasné: Kvitová spláchla Wozniackou 6:2, 6:0 a je ve čtvrfinále Wimbledonu

Sport

  16:07aktualizováno  16:51
LONDÝN - V obrovské pohodě zatím hraje na nejslavnějším grandslamovém turnaji světa česká tenistka Petra Kvitová. Mladá fedcupová reprezentantka smetla z kurtu v osmifinále Wimbledonu třetí nasazenou Wozniackou 6:2, 6:0 a poprvé postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále na grandslamu. Tam na ni čeká ve středu Kaia Kanepiová z Estonska.

Petra Kvitová. foto: Reuters

Petra Kvitová.Tohle byla sprcha pro hvězdnou Dánku, kterou již dlouho nezažila. Možná, že ani v šatnách Wimbledonu by se jí takové nedostalo, jako zažila v parném dni na slavné londýnské trávě...

Dvacetiletý Češka o čtyři měsíce mladší dánskou tenisovou princeznu vypráskala z kurtu nevídaným stylem. Pět es, jedna dvojchyba, 11 nevynucených chyb a třiadvacet vítězných míčků proti pouhých 4 "winnerům" Wozniacké a 11 nevynuceným chybám.

Duel na kurtu číslo dvě trval 46 minut, než světová čtyřka padla pod náporem české soupeřky 2:6 a 0:6. A stejně sklesle, jak se často otáčela za ránami své soupeřky následně opustila wimbledonskou trávu.

Ani Kvitová se po životním úspěchu, kterým navázala na dvě čtvrtfinálové účasti z let 2007 a 2008 známější krajanky a dnes již bývalé tenistky Nicole Vaidišové, příliš neradovala - poděkovala divákům, svému týmu a zmizela do kabin.

Caroline Wozniacká.

Připravovat se na grandslamové čtvrtfinále, ve kterém ve středu narazí na Estonku Kanepiovou. Ta sice vyřadila 6:2 a 6:4 další Češku Zakopalovou, rozhodně ale nepatří mezi neporazitelné soupeřky. Šance na první české semifinále od časů Jany Novotné je skutečně obrovská, co říkáte?

ČEŠKY VE WIMBLEDONU - PONDĚLÍ

PETRA KVITOVÁ - CAROLINE WOZNIACKÁ (DÁN.-3.) 6:2, 6:0

Esa: 5:0, dvojchyby: 1:0, nevynucené chyby: 11:11, vítězné míče: 23:4, Celkem vyhraných gamů: 54:22, Čas: 46 minut.

KLÁRA ZAKOPALOVÁ - KANEI KANEPIOVÁ (EST.) 2:6, 4:6

Esa: 0:4, dvojchyby: 5:8, nevynucené chyby: 31:21, vítězné míče: 14:15, Celkem vyhraných gamů: 54:70, Čas: 75 minut.

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...