130 let

Berdych vyhrál úvodní semifinále Davis Cupu. | foto: ČTK

V Davis Cupu chybí krok. Na cestě do finále stačí vyhrát čtyřhru

Davis Cup
  •   13:05
PRAHA - Už chybí tak málo... Konkrétně: vyhrát v semifinále Davis Cupu jeden zápas ze tří pokusů. Když se to českým tenistům proti Argentině povede, postoupí po roce opět do finále a budou moci zabojovat o obhajobu prestižní trofeje. "Hotovo ještě není. Ale já jsem pořád optimista," usmíval se Tomáš Berdych.

Aby ne: přehnaný optimismus může být na škodu, statistiky k němu ale velí. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří spolu nejspíše nastoupí v sobotním deblu, mají v daviscupové čtyřhře vynikající bilanci. 12 vítězství a jediná porážka, která přišla před čtyřmi lety ve Španělsku.

On-line

Sobotní čtyřhru budeme sledovat v podrobné on-line reportáži.

"Prodloužit vítěznou šňůru by bylo skvělé," zasnil se Berdych. "A tím spíš, že by to znamenalo rozhodující bod."

Proti nim nastoupí Carlos Berlocq a Horacio Zeballos, ti spolu v Davis Cupu ještě nehráli. Oni toho společně zatím vůbec moc neodehráli: poprvé se dali dohromady před pěti lety v Buenos Aires a prohráli v 1. kole. Podruhé zkusili spojit síly až letos, bylo z toho 1. kolo v Kitzbühelu a čtvrtfinále v Umagu.

"Naše šance o něco poklesly, ale pořád můžeme postoupit. Pořád jsou ve hře tři body," doufá argentinský kapitán Martín Jaite.

To by však musel prohrát "neporazitelný" debl, Berdych by musel podlehnout (nejspíš) Juanu Mónakovi a Štěpánek padnout s Leonardo Mayerem. Jistě, stát se to může...

... ale skutečně tomu věříte?

Autor: