130 let
Nicole Vaidišová.

Nicole Vaidišová. | foto: ČTK

Vaidišová má maturitu v kapse

Sport
  •   8:08
PRAHA - Po měsíční pauze, vyplněné také úspěšně zvládnutou maturitou na střední ekonomické škole, se vrací na okruh WTA nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová. Dvaadvacátá hráčka světa se tento týden představí na turnaji ve Stuttgartu, kde má však velmi těžký los.

Devatenáctiletá Vaidišová vyhrála od červencového čtvrtfinále ve Wimbledonu pouze dva zápasy, a pokud chce svou nelichotivou bilanci zlepšit, čeká ji hodně těžká práce. V prvním kole se norimberská rodačka utká s Číňankou Li Na, s níž ve dvou dosavadních duelech prohrála. A i když se jí podaří tuto sérii zlomit, její další soupeřkou bude světová jednička Serena Williamsová z USA, s níž má zápasovou bilanci 0:4.

Vedle kvalitně obsazeného turnaje ve Stuttgartu se tento týden hraje v Tokiu, kde se představí muži i ženy. Semifinalista z Bangkoku Tomáš Berdych je v japonské metropoli turnajovou devítkou a má v prvním kole volno. V ženské části jsou mezi nenasazenými Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Iveta Benešová a Petra Cetkovská.

Bez české účasti se hraje turnaj WTA v Taškentu, v Metách je sedmým nasazeným tenistou Radek Štěpánek.

Autor: ČTK