130 let

Martin Vaniak v dresu Slavie. | foto: ČTK

Vaniak: Musíme být rádi i za Pohár UEFA

Sport
  •   18:48
PRAHA - Když ve 32. minutě zázračně vyrazil na břevno střelu záložníka Fiorentiny Felipeho, bylo jasné, že se hlavní postavou odvety 3. překola Ligy mistrů znovu stane gólman Slavie Martin Vaniak (37). „Chytnout takový zákrok, to se vám povede jednou za čas. Nabudilo mě to, protože jsem věděl, že jsem podržel tým,“ říká Vaniak.

* Povzbudily vás vaše zákroky?

Od toho jsem na hřišti, vždyť jsem ze všech hráčů nejzkušenější. V takových zápasech musím chytit něco navíc a to se mi povedlo. Proto jsme mohli hrát až do konce.

* Do kdy jste věřil?

Asi do 80. minuty. Pak nám odešli dva hráči, kteří dostali křeče. Měli jsme už vystřídáno a já věděl, že to nemůžeme nikým oživit. To jsem si říkal, že je asi rozhodnuto.

* Byla Fiorentina hratelný soupeř?

Rozhodl už první zápas. Sami jste viděli, jak je to zkušený tým. Jsou technicky nadaní, dokázali si to pohlídat.

* Odveta v Edenu Slavii na rozdíl od prvního utkání vyšla. Byla škoda, že jste nehráli stejně sebevědomě i ve Florencii?

Byla, ale venku je to o něčem jiném. Tam jsme měli jinou taktiku, která se nám navíc rozpadla hned po prvním inkasovaném gólu.

* Ligu mistrů si tak letos nezahrajete. Je to velké zklamání?

Ne, my musíme být rádi i za Pohár UEFA. Teď hlavně musíme postoupit do základní skupiny, což bude důležité i pro koeficient českých týmů.

Autor: Petr Adam