130 let

Petra Kvitová na French Open. | foto: ČTK

VIDEO: Mladičká soupeřka Kvitové pobavila fanoušky na French Open, za míčkem se rozeběhla bez rakety

Sport
  •   13:29
Paříž - V první části úvodního setu proti Petře Kvitové ve třetím kole French Open působila Leylah Fernandezová jako by byla v totálním tranzu. Tvrdými míčky rozhazovala Petru Kvitovou a často ji nutila k chybám. Ve chvíli, kdy byla Kanaďanka dva míčky od vítězství, v první sadě navíc pobavila francouzské publikum úsměvným momentem.

Úvod utkání patřil Leylah Fernandezové, která dirigovala tempo hry a brzy se ujala vedení 5:1, osmnáctiletá Kanaďanka byla všude, navíc dobře eliminovala aktivní hru Petry Kvitové tvrdými vítěznými údery.

Petra Kvitová na French Open.
Petra Kvitová slaví postup do osmifinále French Open.

Pak ale přišel velký obrat, který začala úsměvná situace. Za stavu 5:1 a 30:15 byla Fernandezová blízko k vítězství v úvodní sadě a byla do hry tak zapálená, že po jednom z úderů, při kterém osmnáctileté rodačce z Montrealu vylétla raketa z ruky, se i bez ní vydala za míčkem.

„To bylo roztomilé. Jenom víc takových holek na tour. Je to milé, chovala se hezky. Určitě o ní ještě hodně uslyšíme,“ pobavila situace i dvojnásobnou vítězku Wimbledonu Kvitovou.

Tento moment jakoby nastartoval obrat celého utkání. Kvitová získala šest gamů a otočila první sadu, v té druhé už utkání kontrolovala a po 116 minutách mohla česká zástupkyně slavit postup do osmifinále.

„Z jedna pět už se mi to dlouho nepovedlo. Doufám, že mě to posílí do dalších bojů. Snažila jsem se být ve hře v každé výměně. Nepočítala jsem body, jen hrála. Začala jsem líp podávat, což mi dodalo sebevědomí,“ řekla Kvitová.

V osmifinále narazí Kvitová na Číňanku Čang Šuaj.

Autor: David Ako