• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Šárka Záhrobská na trati prvního kola slalomu | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Záhrobská skončila na Světovém poháru jednadvacátá

Sport
  •   15:58
MARIBOR - Neporazitelnost italské lyžařky Denise Karbonové v obřích slalomech v letošním Světovém poháru skončila v Mariboru. Dosavadní suverénka, která triumfovala i před týdnem ve Špindlerově Mlýně, se po velké ztrátě v prvním kole probojovala alespoň na stupně vítězů, ale našla dvě přemožitelky. Šárka Záhrobská si ve své slabší disciplíně připsala další body za 21. místo.
Záhrobská zajela lépe první kolo, v němž výborně zvládla horní pasáž a byla průběžně čtrnáctá se ztrátou necelých tří sekund na nejrychlejší Rakušanku Elisabeth Görglovou.

Druhá jízda na rozbité a zmrzlé trati už české reprezentantce tolik nevyšla a vypadla z elitní dvacítky. Görglová vedení udržela a radovala se z prvního pohárového vítězství v kariéře, kterého se dočkala ve 146. závodě.

Karbonová dnes měla šanci vyrovnat rekord pěti vítězství v obřím slalomu za sebou, který drží Švédka Anja Pärsonová a bývalá italská hvězda Deborah Compagnoniová, ale už v prvním kole o ni přišla. Na první místo ztrácela téměř sekundu a půl. Její druhou přemožitelkou se dnes stala krajanka Manuela Mölggová.

Druhá česká reprezentantka Lucie Hrstková měla v prvním kole na trati velké problémy a se ztrátou přes deset sekund skončila jako poslední klasifikovaná na 61. místě. V neděli se ve slovinském středisku pojede.
Autor: Lidovky.cz