Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská ve slalomu nečekaně propadla

Sport

  13:26
LIENZ - Úřadující mistryně světa Šárce Záhrobské se v závodě Světového poháru v rakouském Lienzu nedaří. Česká lyžařka vyjde bodově naprázdno i v dnešním slalomu Světového poháru, v němž stejně jako v pátek v obřím slalomu nepostoupila do druhého kola.

Šárka Záhrobská foto: Enrico SchiaviČTK

V její parádní disciplíně se české závodnici stalo vůbec poprvé v kariéře, že dokončila první kolo a nevešla se do první třicítky. Záhrobská startující s číslem 1 obsadila až 37. místo se ztrátou 3,26 sekundy na nejrychlejší Chiaru Costazzaovou z Itálie.

Pro Záhrobskou znamená neúčast ve druhém kole slalomu výjimečný výpadek. V posledních deseti závodech v této disciplíně byla vždy nejhůře osmá, nebodovala naposledy v březnu 2005 ve švýcarském Lenzerheide, kde nedokončila druhé kolo.

Do elitní třicítky se naopak vešla Eva Kurfürstová, která s vysokým číslem 60 zajela dvaadvacátý čas. O možnost bodovat tak připravila druhou ženu Světového poháru Američanku Julii Mancusovou, která klesla na 31. místo. Třetí Češka Michaela Smutná první kolo nedokončila.

Costazzaová vede o 39 setin před Francouzkou Sandrine Aubertovou, třetí je domácí Nicole Hospová o 41 setin zpět. Druhé kolo začne ve 13:15.

Autoři:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...