130 let
Klára Zakopalová.

Klára Zakopalová. | foto: ČTK

Zakopalová a Karolína Plíšková postoupily v Katovicích

Sport
  •   20:59
KATOVICE (Polsko) - Český souboj v prvním kole tenisového turnaje v polských Katovicích vyhrála třetí nasazená Klára Zakopalová, která zdolala Kristýnu Plíškovou 7:6 a 6:2. Druhá ze sester Plíškových Karolína se může těšit na další zápas, protože Španělku Marii-Teresu Torrovou-Florovou zdolala 6:1, 3:6 a 6:0.

Kristýna Plíšková v prvním setu o deset let starší favoritce zápasu pořádně vzdorovala. Zakopalová, která v novém světovém žebříčku předstihla Lucii Šafářovou a stala se českou dvojkou, vyhrála úvodní sadu až v tie-breaku 7:2 po 64 minutách. Druhý set už získala se 106. hráčkou pořadí WTA jasně za půl hodiny, když nečelila ani jednomu brejkbolu.

Další soupeřkou světové jednadvacítky bude vítězka duelu mezi Slovenkou Janou Čepelovou a Italkou Marií Elenou Camerinovou, která postoupila z kvalifikace.

Druhá z jednadvacetiletých dvojčat Karolína zvládla 1. kolo na třetím turnaji WTA v řadě. Na polské antuce sice ztratila ve druhém setu vedení 2:0, v rozhodující sadě ale nadělila Torrové "kanára". O účast ve čtvrtfinále se Karolína Plíšková utká s lepší z dvojice Kaia Kanepiová z Estonska a Sandra Zaniewská z Polska.

Hlavní hvězdou nového turnaje WTA je Petra Kvitová. Osmá hráčka světa se v prvním kole utká s Japonkou Misaki Doiovou.

Autor: ČTK