130 let

Antonín Kasper byl jedním z jeden z nejúspěšnějších českých plochodrážních jezdců historie. | foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

Zemřel plochodrážník Antonín Kasper

Sport
  •   14:35
PRAHA - Ve věku nedožitých 44 let dnes po těžké nemoci zemřel Antonín Kasper mladší, jeden z nejúspěšnějších českých plochodrážních jezdců historie. O úmrtí informoval Svaz ploché dráhy a Autoklub Markéta, kde Kasper strávil celou svou závodní kariéru.
Pražský rodák Kasper byl mnohonásobným mistrem Československa a České republiky v individuálních i týmových soutěžích. Jako jeden z mála jezdců se prosadil i na mezinárodním poli a byl prvním Čechem, který si vybojoval účast v nejprestižnějším seriálu Grand Prix. V roli kapitána národního týmu byl u historického druhého místa družstva ve finále MS v roce 1999.

Již předtím navíc vybojoval v roce 1986 bronzovou medaili v mistrovství světa dvojic a v roce 1982 vyhrál mistrovství Evropy juniorů. Jako jednomu z mála Čechů se mu podařilo vyhrát v roce 1991 závod o Zlatou přilbu v Pardubicích. Po skončení aktivní činnosti z ploché dráhy neodešel a stal se manažerem pražského klubu.
Autor: Lidovky.cz