Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Florbalisté na finále MS nedosáhli. Favoritovi z Finska podlehli 3:6

Sport

  12:47aktualizováno  16:10
PRAHA - Čeští florbalisté si na mistrovství světa o titul nezahrají, v semifinále je porazilo Finsko 6:3. V Göteborgu je tak v neděli v poledne čeká souboj o třetí místo s druhým poraženým semifinalistou, tedy buď se Švýcarskem, nebo se Švédskem.

Útočník Mika Kohonen (vlevo) dává čtvrtý gól Finska. foto: ČTK

Od začátku sledovalo 8 878 diváků v hale Scandinavium atraktivní florbal. Jako první se v 10. minutě radovali Češi, když z levé strany trefil pravý horní roh finské branky Sladký. Za 56 vteřin vyrovnal u pravé tyče nepokrytý Moilanen. Ve 13. minutě vrátil Cepkovu výběru vedení Natov, který u pravé tyče zužitkoval Jendrišákovu přihrávku. Finové ale stav otočili. Při Jelínkově vyloučení propálil Kafku po zemi Kukkola a v 18. minutě zakončil rychlou kombinaci Kailiala.

Mistrovství světa florbalistů, semifinále, ČR - Finsko. Český útočník Jan Natov...

Ve druhé části opatrnější hra a pevná obrana na obou stranách nabízely méně šancí. Češi se se dočkali vyrovnání ve 32. minutě po soupeřově chybě. Tokoš získal míček, uvolnil Sladkého, který skóroval v utkání podruhé.

Kafka následně při zvýšené aktivitě Finů pokryl několik nebezpečných střel i šanci Miky Kohonena, ale ve 38. minutě už se Seveřané prosadili. Salovu dlouhou přihrávku vzduchem si zpracoval hrudí Kailiala a pohotově zakončil.

Zápas jsme sledovali ONLINE

Český tým se ve třetí třetině snažil smazat ztrátu, napadal rozehrávku, ale Finové se ubránili i při dvou nebezpečných brejcích. Ve 48. minutě si Ondrušek zpracoval balónek rukou a při jeho vyloučení Mika Kohonen zvýšil, když doklepl míček ležící za Kafkou. Při Töllikköově trestu po Suchánkově střele pokryl Kosonen i dorážky Curneyho a Fridricha.

Další šanci měl v 53. minutě Natov, po brejku ale zachraňoval situaci nedovoleně Jendrišák. Mika Kohonen trestné střílení neproměnil a Finové poprvé v zápase neuspěli ani v přesilovce. Češi se nedokázali dostat na kontakt při Lamminenově trestu, naopak 79 vteřin před koncem dovršil skóre do prázdné branky Kukkola.

Úřadující vicemistry tak čeká v neděli od 15:30 boj o historicky třetí zlato.

Mistrovství světa florbalistů v Göteborgu:

Semifinále: 

ČR - Finsko 3:6 (2:3, 1:1, 0:2) 

Branky a nahrávky: 10. Sladký (Tokoš), 13. Natov (Jendrišák), 32. Sladký (Tokoš) - 11. Moilanen (Kapanen), 16. Kukkola (Mika Kohonen), 18. Kailiala (Tiitu), 38. Kailiala (Salo), 48. Mika Kohonen (Kapanen), 59. Kukkola. 

Rozhodčí: Skoog, Hamberg (oba Švéd.). 

Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 8878.

ČR: Kafka - Deutsch, Podhráský, Veltšmíd, Suchánek, Jelínek, Sýkora - Curney, Jendrišák, Natov - Tokoš, Tomašík, Sladký - Dóža, Mikeš, Ondrušek - od 49. navíc Fridrich, od 55. navíc Zozulák. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.

Finsko: Kosonen - Kivilehto, Lamminen, Töllikkö, Väänänen, Stenfors, Salo - Moilanen, Kukkola, Kapanen - Hyvärinen, Hänninen, Salin - Kailiala, Mika Kohonen, Tiitu. Trenéři: Petri Kettunen a Akseli Ahtiainen.

Autoři: ,

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...