130 let

Fotbal (ilustrační foto) | foto: ČTK

Žižkov se vrací do první ligy

Sport
  •   8:42
PRAHA - Po třech letech se fotbalisté Viktorie Žižkov vracejí do první ligy. Postup si vybojovali v dohrávce 27. kola druhé nejvyšší soutěže, v které porazili Chmel Blšany 1:0. Po této výhře už vedoucí tým tabulky nemůže po zbylých třech zápasech skončit hůře než na druhém místě postupovém místě.

Žižkovští ale neměli v nezvyklém večerním času jednoduchou úlohu, protože loňský prvoligista se předvedl v dobrém světle a kdyby Bogdanov ve dvanácté minutě nenastřelil pouze tyč, mohl se zápas vyvíjet jinak. Domácí byli aktivnější a ve 37. minutě po centru Straceného vstřelil hlavou Labant ze sedmi metrů postupový gól.

Domácí působili nervózně, ale pomohl jim i hlavní rozhodčí, který Viktorii v 64. minutě odpustil penaltu. Žižkovští ani potom tým bojující o záchranu výrazně nepřehrávali, spíše naopak. Návrat mezi elitu si už ale opatrnou hrou pohlídali. Zvlášť když hosté dohrávali po zkratu Bogdanova v deseti. Ve třetí minutě nastaveného času ale měli domácí namále, protože zkušený Jiří Novotný spálil obrovskou šanci.

Výsledek:
Viktoria Žižkov - Chmel Blšany 1:0 (1:0)

Branka: 37. Labant. Rozhodčí: Michel - Chytil, Ondo. ŽK: Kušnír, Švancara - Jamrich. ČK: 88. Bogdanov (Blšany). Diváci: 1452.

Sestavy:
Žižkov:
Bartalský - Kučera (70. Kalod), Labant, Šťastný, Jambor - Kušnír, Jan Novotný, Král, Stracený - Švancara (90. Bukač), Demjan (85. Procházka). Trenér: Skalba.
Blšany: Svoboda - Zachariáš, Jamrich, Jiří Novotný, Benko (79. Krejčík) - Bogdanov, Loos, Jedinák, Da Silva (66. Rosendo) - Kožíšek, Smejkal. Trenér: Bičovský.