130 let

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner na tiskové konferenci. | foto: ČTK

Zlatý míč: Brückner se propadl

Sport
  •   9:12
PRAHA - Fotbalová reprezentace neprožívá nejlepší časy. Znát je to nejen na hřišti, ale i ve včera zveřejněných výsledcích ankety Zlatý míč ČR za sezonu 2006/2007. Konečné pořadí se fanoušci dozvědí v půlce srpna.

Po nepřesvědčivých výkonech v probíhající kvalifikaci o EURO 2008 se v hlasování sportovních novinářů nedostal kouč národního týmu Karel Brückner mezi trojici nejlepších trenérů. To se mu v této anketě naposledy přihodilo před pěti lety. Tehdy měl za sebou šedovlasý stratég první půlrok na reprezentační lavičce a velké úspěchy ho s českým týmem teprve čekaly.

V následujících čtyřech ročnících dvakrát Cenu Rudolfa Vytlačila ovládl, dvakrát ho o prvenství připravili trenéři vítězů české ligy. V ročníku 2003/2004 se to po mistrovské jízdě Baníku Ostrava podařilo Františku Komňackému a loni libereckému Vítězslavu Lavičkovi.

Ocitl se i za koučem Slovácka
Brückner se nikdy neumístil hůř než druhý. Letos však obdržel v hlasování pouhé čtyři body a ocitl se až na 12. místě za Pavlem Malurou, který neuchránil od sestupu z ligy Slovácko, nebo Zbyňkem Bustou z druholigových Bohemians 1905. Mezi elitní trojicí nominovaných nechybí letos opět Lavička, který po sezoně ohlásil odchod z Liberce. Doplňuje ho ještě trenér mistrovské Sparty Michal Bílek a Dušan Uhrin mladší, který přechází z Mladé Boleslavi do rumunského Temešváru.

Autor: Petr Adam