Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky
Tatarák z řepy
- 600 g řepy
- 60 g koriandru
- 40 g šalotky
- 1 ks limetky
- 20 g sojové omáčky
Řepu omyjeme a zabalíme do alobalu a pečeme na 180 stupňů asi hodinu. Pak řepu necháme vychladnout a nakrájíme ji na kostičky. Koriandr, šalotku, limetkovou šťávu a sojovou omáčku vymyixujeme dohladka a přepasírujeme. Kostočky z řepy zamícháme s rozmixovaným koriandrem.
Sardinky
- 200 g sardinek
- 2 citrony
- 20 g mouky
- 50 g panka
- 1 vejce
- 2 dcl oleje
Sardinky očistíme, vyšťavíme citrony. Očištěné sardinky vložíme do citronové šťávy a necháme marinovat dvě hodiny. Pak je vyndáme, osušíme, posolíme a obalíme v mouce, vajíčku a panku. Oablené sardinky smažíme v oljei do křupava.
Marinovaný ananas s kari
- 240 g ananasu
- 10 g kari
Ananas očistíme, vykrojíme kuličky vykrajovátkem a zybylý anas vyfrešujeme. Do ananasové šťávy přidáme kari a dobře zamícháme. Směs vložíme do vakuovacího pytle , přidáme vykrojený ananas a zavakuujeme. Necháme marinovat v chladu asu hodinu.