Úterý 31. ledna 2023, svátek má Marika
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Tatarák bez masa? Vyzkoušejte ten z červené řepy se sardinkami

Jídlo

  6:25
Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace Mlýnec na tatarák z řepy se sardinkami a ananasem.

Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky foto: Mlýnec

Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky

Tatarák z řepy

  • 600 g řepy 
  • 60 g koriandru
  • 40 g šalotky 
  • 1 ks limetky
  • 20 g sojové omáčky 

Řepu omyjeme a zabalíme  do alobalu a pečeme na 180 stupňů asi hodinu. Pak řepu necháme vychladnout a nakrájíme ji na kostičky. Koriandr, šalotku, limetkovou šťávu a sojovou omáčku vymyixujeme dohladka a přepasírujeme. Kostočky z řepy zamícháme s rozmixovaným koriandrem. 

Sardinky

  • 200 g sardinek
  • 2 citrony 
  • 20 g mouky
  • 50 g panka
  • 1 vejce
  • 2 dcl oleje

Sardinky očistíme, vyšťavíme citrony. Očištěné sardinky vložíme do citronové šťávy a necháme marinovat dvě hodiny. Pak je vyndáme, osušíme, posolíme a obalíme v mouce, vajíčku a panku. Oablené sardinky smažíme v oljei do křupava. 

Marinovaný ananas s kari

  • 240 g ananasu
  • 10 g kari 

Ananas očistíme, vykrojíme kuličky vykrajovátkem a zybylý anas vyfrešujeme. Do ananasové šťávy přidáme kari a dobře zamícháme. Směs vložíme do vakuovacího pytle , přidáme vykrojený ananas a zavakuujeme. Necháme marinovat v chladu asu hodinu. 

Autor:
Témata: řepa, ananas, kari

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Mohlo by vás zajímat