Lidovky.cz

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Jídlo

  6:37
Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte řeřichovou polévku podle jeho receptu.

Řeřichová polévka foto: home by unic

Řeřichová polévka

  • 4 vaničky řeřichy 
  • 200 g cibule
  • listová petržel
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 dcl oleje
  • 150 g másla
  • 500 g brambor
  • 200 g soli
  • 4 žloutky 

V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a orestujte oloupané brambory. Přidejte drobně nakrájenou cibuli. Dobře orestujte, přidejte trochu soli a mletého pepře. Podlijte vodou a přiveďte k varu. Brambory uvařte do měkka, přidejte řeřichu, smetanu a listovou petržel. Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.

Žloutek oddělte od bílku a vložte ho do větší vrstvy soli. Nechte sušit do druhého dne. Před podáváním opláchněte žloutek vodou, abyste se zbavili přebytečné soli.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.