Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ústřice s vodkou. Co jedli hosté před potopením Titaniku?

Jídlo

  12:00
Opulentní menu s řadou chodů podle pokrmů, které se podávaly v noci 14. dubna 1912 prominentním cestujícím Titaniku, chystá na tento víkend u příležitosti 100. výročí potopení lodi luxusní hotel v Hongkongu.

Doba jako za Titaniku. foto: ČTK

Desetichodová večeře má napodobit tu, kterou připravili kuchaři pro cestující první třídy luxusní zaoceánské lodi večer před zkázou plavidla, píše zpravodajský server CNN.

Na menu sestaveném michelinským kuchařem Philippem Orricem se mimo jiné objeví ústřice s omáčkou z vodky, silný hovězí bujón Olga nebo pudink Waldorf s francouzskou zmrzlinou. Číšníci v dobových kostýmech je budou servírovat na jemném kostním porcelánu od výrobce, který své produkty dodal i na Titanic.

PROHLÉDNĚTE SI FOTOGALERII:

Víno zachráněné z vraku lodi

Za 15 tisíc hongkongských dolarů (za více než 37 tisíc korun) na osobu si budou hosté moci vychutnat také víno zachráněné z vraku lodi, a to značku Heidsieck & Co Monopole Gout Américain. Lahev tohoto vína, kterou potápěči z vraku v Atlantickém oceánu vynesli v roce 1998 neporušenou, hotel Hullett House koupil za 11.000 dolarů (téměř 208.000 korun). Atmosféru poslední večeře z Titaniku mají v hotelové restauraci umocnit i stoly prostřené podle tehdejších zvyků.

První večeře bude podle hotelu jen pro zvané. Ostatní lidé budou mít možnost menu vyzkoušet do konce května. Hotel ho bude připravovat pro nejméně osmičlennou společnost za 3800 hongkongských dolarů na osobu (asi 9400 korun).

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Titanic se potopil v noci na 15. dubna 1912 v severním Atlantiku po srážce s ledovcem. Přes 1500 cestujících a členů posádky zahynulo.

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč