15. října 2012 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Design

Sladké, slané, tekuté i
smažené: 5 NEJ Rozbíjím se

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Michaela Tomišková (vlevo) a Yveta Kroupová alias Rozbíjím se | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Michaela Tomišková (vlevo) a Yveta Kroupová alias Rozbíjím se | foto: Kristina Hrabětová
Yveta Kroupová a Michaela Tomišková se kromě vlastních věcí věnují společnému projektu Rozbíjím se, který nám na letošním Designbloku opět osladil život čokoládou, tentokrát v tekuté podobě. Designérky však nemají slabost pouze pro čokoládu, v následujícím výběru představují třeba oblíbenou limonádu nebo "gastro" časopis.

Yveta Kroupová

Během letošního Designbloku mě nejvíce posilnil a splnil svůj účel bramborový salát se smaženým sýrem a domácí tatarskou omáčkou. S malou Plzní zalitý v Lokále v Dlouhé ulici.

Taky jsem propadla chuti kopřivové limonády, která se podával ve Šporkovském paláci v pátém patře v kavárně Ambiente.

Sobotní babí léto strávené v galerii Minty s velmi dobrou kávou a matcha the cupcakem bylo jedno z nejhezčích dopolední letošního podzimu.

A pak taky švestkový koláč ze švestek z Machnína u Liberce s drobenkou, který peču čistě intuitivně a klidně bych ho snědla na posezení.

Michaela Tomišková

Nikdy nezapomenu na chuť horké čokolády s kousky chilli a s škvarku, kterou připravil šéfkuchař Oldřich Sahajdák z La Degustation pro lesní večeři na mechu v galerii Křehký.



Nebo na jahodový tataráček s čerstvou bazalkou, který podával v hotelu Templ na jarním art design festivalu Křehký Mikulov.


Jahody


Na skvělé víno chodíme do ochodu/vinárny Veltlín, který v Karlíně otevřel a provozuje Bogdan Trojak. U skvělých vín si odpočinete a pobavíte se u ilustrované mapy Rakouska - Uherska od Michala Bačáka.



K zajímavému čtení doporučuji časopis Lucky Peach. Je úžasným průvodcem o jídle s naprosto jiným přístupem k vizuální podobě oproti běžným časopisům. Jeho autoři spolupracují s různými ilustrátory a ráda bych je někdy poznala. Asi budou dost vtipní.



Studio Raw Color úplně zapadá svou prací do našeho způsobu vnímání a požitku z designu propojeného s příběhy, emocemi a všemi možnými vůněmi a chutěmi. Baví nás jejich surrealisticky sošné instalace jídla jako grafických objektů a vůbec celá jejich tvorba.

Rozbíjím se

Rozbíjím se je společným projektem designérek Yvety Kroupové, Michaely Tomiškové a kuchaře Lukáš Pohla. Poprvé se představil v roce 2008 a od té doby pravidelně přichází s neotřelými příchutěmi, kombinacemi a novinkami.

"Protože milujeme čokoládu, protože toužíme po krásné budoucnosti, protože milujeme sny i vzpomínky na ně. Ano, tohle všechno dokážeme namíchat, zabalit příběhem a převázat puncem jedinečnosti ruční práce, které si velmi ceníme. Umíme čarovat s chutí a tvarem a rádi Vám dokážeme, že i emoce se dají jíst!"

Kromě čokolády se Rozbíjím se zabývá i food stylingem, znát ho můžete také z přílohy LN Esprit. Hlasy designérek pak můžete slýchat každé pondělí a středu na frekvenci 91.9 Radia 1, kde uvádí pořad La Degustation De Design.

Yveta Kroupová a Michaela Tomišková alias Rozbíjím se


Křišťálová lupa - hlasování 2011

terTereza Houdková
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.