16. října 2014 6:30 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Symposium Culinary Prague. V
Praze se sejde jedenáct michelinů

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Ukázka jednoho z pokrmů Denise Martina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Ukázka jednoho z pokrmů Denise Martina. | foto: Culinary Symposium Prague
PRAHA Ještě nikdy se v Česku nesešlo tolik šéfkuchařů ověnčených prestižním oceněním Michelin jako v případě blížícího se prvního ročníku Symposia Culinary Prague. Na jednodenní festival přijedou 23. října špičky světové gastronomie v čele s držitelem dvou michelinských hvězd Andoni Luis Adurizem. Českou scénu zastoupí držitel jednoho „michelinu“ Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise.

„Andoni Luis Aduriz je bezesporu ikona šéfkuchařů a velký inovátor, který neustále hledá nové věci a vymyslel mnoho kuchařských technik,“ přiblížil serveru Lidovky.cz hlavního hosta jeden ze členů pořádajícího sdružení Culinary Circle. Skupina záměrně nezveřejňuje svá jména, aby se pozornost soustředila jen na samotné gastronomické umění.

ČTĚTE TAKÉ:


„Festivalem se snažíme inspirovat kuchaře a nadšence. Nejde o to, aby vařili jako naši hosté, ale aby viděli, co se děje venku, jak tam lidé přemýšlejí,“ vysvětluje jeden z pořadatelů filozofii Culinary Sympozia Prague.

Andoni Luis Aduriz

Andoni Luis Aduriz

Vedle Andoniho Luis Adurize, jehož španělská restaurace Mugaritz se aktuálně nachází na šestém místě ve světovém žebříčku restaurací The World’s 50 Best Restaurants, se na Symposiu Culinary Prague ve Slovanském domě představí průkopník a propagátor molekulární kuchyně Denis Martin či jeden z jedenácti německých nositelů tří hvězd Michelin Thomas Bühner, šéfcukrář německé restaurace Aqua.

Česko vedle Sahajdáka bude prezentovat několikanásobný vítěz soutěže Cukrář roku České republiky Lukáš Skála z restaurace Bruxx. Celkem se na jediném pódiu vystřídá 11 michelinských hvězd.

Práce Lukáše Skály

Práce Lukáše Skály

Každý z účastníků během minimálně 45 minutových bloků uvaří několik pokrmů a představí filozofii své práce. Návštěvníci budou kuchařské umění sledovat na velkém plátně. Program poběží od 9 do 18 hodin. Veškeré informace i lístky na Symposium Culinary Prague lze najít na webu www.culinarysymposium.cz. 

  • 0Diskuse
Ondřej Golis

Autor

Ondřej Golisondrej.golis@lidovky.czČlánky




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Baví vás vaření?
Baví vás vaření?

Inspirujte se recepty na eMimino.cz