Tento trend se netýká jen českých, ale i moravských hospod.
Zruší se zákaz kouření v hospodách, hospodští si sami rozhodnou, jakou chtějí hospodu - nekuřáckou/kuřáckou, pivovary změní/sníží svoji marži na točené pivo a hospody budou brzy plné.
To je logické a právě proto naprosto neprůchozí.
Pane Malče, nespekulujte, že budete používat suroviny z domácí produkce, ale konejte !!! To už jste měli dělat dříve, tak jak to bylo zvykem odjakživa !!!
To je brekotu, pracoval jsem u tří firem které krachly, a vždy bez podpory jsem našel novou práci. Tady už jsou jenom natažené ruce a státe dej.
Jo, asi tak nějak. Je to totiž nejjednodušší. A jak krásně se dá na stát nadávat, že něco nezajistil nebo nedal!
Lidé se naučí vařit doma a zjistí,že je jídlo daleko chutnější a levnější než ty blafy v hospodách.
To bude první fáze. V druhé fázi se ti schopnější naučí sami pěstovat brambory a králíky.
V hospodách se nekouří, nechlastá, takže vlastně dobře, ne?
Každý podnikatel má být finančně zajištěn, aby překlenul nějakou krizi. Pokud není nebo to nedokáže, tak ať se jde raději zaměstnat. Jenomže Čeští podniktelé si staví vilky, mají 3 auta, dovolená v Karibiku a to vše víceméně na hypotéky a leasing. Pak nastane tahle situace a natahují pracky po státu. Jedině nasrat. Naučte se hospodařit, jako hospodský vím o čem mluvim.
Kolik jste si nechal číšníků v zaměstnaneckém poměru? 100%? Kolik měsíčních nájmů bez tržeb ustojíte?
A zase negativní zpráva! A pak se budou novináři divit a žasnout, až nějaký vládní mamlas omezí svobodu projevu. To, že situace není dobrá, ví většina z nás. Na druhou stranu: Uvědomme si, co se stalo! Zatím asi týden jsou omezení. Co bude za další týden, neví nikdo. Ale dobře: Bude např. měsíční výpadek. Je to nemilé, ale musí to být opravdu taková tragédie? Hodně bude přece záležet na tom, jak se budeme chovat po. A i na podnikatelích samotných. Pokud skokově zvýší ceny, aby si vynahradili ušlé tržby, tak roztočí inflaci. Podle mého soudu by bylo nejlepší snažit se chovat tak, jako by žádný virus nebyl, co nejdříve se vrátit k normálu a hlavně: nepanikařit. Protože - a na to nemusím mít nobelovku za ekonomii, ani k tomu nepotřebuji složité grafy, derivace a integrály - protože panika a ztráta důvěry je to nejhorší, co může ekonomiku potkat. A tak by ji novináři neměli masochisticky šířit. Čímž nemyslím, že by měli nepříjemné zprávy tajit. To ne!!! Ale zvažovat, nepoužívat chtivě alar
mující titulky, zvláště když obsah článku neodpovídá. A také se - doufám - z COVID poučíme. Nemá smysl hledat viníky (kdo co řekl, napsal, udělal, neudělal) - v tom si český národ libuje - ale chyby, které se dělají, se musí rozebrat, abychom zabránili jejich opakování, až se setkáme s něčím podobným. A ocenit ty, třeba i velmi hlasitým poděkováním, co nyní skutečně "makají". Dobrovolníky z tolik kritizovaných neziskovek (pijavice na rozpočtu), lékaře a zdravotnický personál, prodavačky a prodavače, některé úředníky, sociální služby, hasiče, atd., atd. A budeme-li psát a říkat, že je to katastrofa, tak to katastrofa bude.
"...mnohé z nich (restaurace) už propustily většinu personálu, zejména číšníky."
On za našeho stavu nouze neplatí zákonník práce? To už neplatí 2 měsíční výpovědní lhůta?
Obsluha jsou málokdy kmenoví zaměstnaci s plnou mzdou, spíš na dohodu nebo s minimální mzdou a s dýškama, a ani EET na tom nic moc nezměnila.
Bludy. Peněz je dost. Na vkladech leží v bankách 2200 miliard Kč. Další leží ve švýcarech, kajmanech, na kypru atd. Jsme bankomat Evropy z kterého ročně odtéká díky nízkým mzdám 400 miliard Kč.