patria do kosa... a neni to len moj nazor na vsetky gebuziny typu Roquefort :-))
Fajn, Niva je česká, Spišské párky sú české a najväčší Česi sú Tomáš Masaryk z Kopčian, Pavel Josef Šafařík z Kobeliarova, Jan Kollár z Mošoviec, Jan Jesenius z Turca a Gustáv Husák z Dúbravky.
O kolik nám to díky té "marce" zase zdraží? Nejdřív zmenšovali a zlehčovali při stejné ceně, že jsem musil koupit LUPU (omlouvám se, nosím brýle), abych zboží nalezl. Až mě za tu pravdu zavřou, doufám, že mi bude krásná žalářníkova babička (jsem pensista) moci prostrčit do cely z milosrdenství pár sýrů KLÍČOVOU DÍRKOU ;o))). snad se přizpůsobí velikostí i pečivo. Velikostí je sice jako to za Císařpána, ale vítr si s ním hraje jako s balónky.
..no keby len toto bola tá vec, na ktorej všetko stojí a padá zároveň.. :-) Já osobně dopřeju Čechum i Slovákum, co si jenom smyslí..
Tak nevim, ale o jihoceske ani zlate nive jsem nikdy neslysel. proste jen niva. A niva je podle me oznaceni druhu syra, neni to zadna regionalni specialita. A vubec niva je blbost, jedna se o napodobeninu roquefortu. A napodobeniny by zadne ochranne znamky dostavat nemely.
Verim, ze to je takto zapisane. ;-)
Viem provokujem. Nemozem si pomoct, ale je hlupost to komukolvek pripisat. Ci ceska ci slovenska niva je napodobeninou francuzskych modrych syrov napr. Roquefort. O akej originalite sa tu vobec bavime. To si fakt mozme aj my zapisat Spisske mexicke fazule ako unikatne jedlo zo Spisa, lebo tam je konzervaren...
Absolutni souhlas. Zrovna jsem napsal totez. Ten priklad s fazolemi presne sedi.