Marže prostředníků je obrovská, tak co třeba prostředníka obejít a obrovskou marži shrábnout?
Přesně tak. V době největšího přemnožení kanců prodává fa. Petron kančí maso dráž, než hovězí steaky z Argentiny ...
Pokud se myslivci cítí jako nějací farmáři, tak by se první měli vyrovnat s těmi na jejichž pozemcích farmaří.
Myslivci o zvěř pečují a zvěř do přírody patří. Pokud někomu z farmářů to vadí, tak ať jde farmařit na třeba na Mars. Ne ? Zem, myšleno půda, pevnina i voda a vše okolo patří všem, ale že jo. Ochrana zlodějů a hrabošů je stará skoro jako lidstvo .
V Alberte (Kanada) je to jeste horsi,lovec nesmi prodat nic. Veskera zver ktera se prodava je vypestovana na farmach.
Tak kašlete na nařízení z Bruselu a prodávejte sousedům a známým. Brusel je nutné alespoň ignorovat !
V 90.tých letech jsem autem srazil srnce. Po zpracování z něj bylo 5 kg použitelného libového masa. Ta práce nestojí za to.
Podle zákona jste se dopustil pytláctví. Kdyby ale dostali sraženého srnce místní myslivci:A) dali by ho spálit do kafilerky, B) sami by si z něho udělali guláš, C) uvařili jako krmení pro psa.
Která odpověď je nesprávná?
proč si neudělají družstvo které by to zpracovávalo a kontrolovalo a prodávalo?
A proč by probůh měli? Vždyť už jedno sdružení mají. A proč se unie cpe úplně všude? O tomhle se v referendu o vstupu nehlasovalo!
Nenazrani myslivci,doufám že dopadnou jak -kdo chce víc,nemá nic !!!
Chichi, jedna věc je něco ulovit a přitáhnout z "lesa", a druhá věc jsou povinné testy a veterinární prohlídky nařízené státem a platnými hygienickými předpisy. Co všechno musí obchodníci zajistit, aby mohli dát ulovenou zvěř na pult, myslivcům, zdá se, uniká.
Inu je vidět, že myslivci loví, ale o obchodu moc nevědí. A srovnávají cenu zvěře v kůži s cenou hřbetu. Možná nevědí, že kilo hovězího se vykupuje za 80,- a svíčková stojí 800,- a v BIO kvalitě přes tisíc Kč.
Kdo chce mít "košér" potraviny, musí si za nálepku "BIO" zaplatit. Za blbost se přece platí, nebo ne?