130 let

gourmet tipy

Česko

Zabijačkové speciality na farmářských trzích, 4. a 7. 12. od 11.00, Praha, www.farmarsketrziste.cz Na vánočních farmářských tržištích na Náplavce (4. 12.) a na Kubánském náměstí (7. 12.) si kromě obvyklých lahůdek, ovoce, zeleniny a vína můžete koupit i vánoční zboží a při točeném kvasnicovém pivu si vychutnat zabijačkový ovar, guláš, jitrnice a další pochoutky.

Akademie pro zmrzlináře, odpoledne 7. 12.

v Praze a 8. 12. v Brně, www.malac.cz Nejvíce zmrzliny snědí seveřané a nejméně jižané, my se pohybujeme spíše v dolní polovině statistik. Proč tomu tak je a jak připravit stejnou pochoutku jako italští zmrzlináři, zjistíte na Akademii pro zmrzlináře - odpoledním bloku přednášek a ukázek receptur. Nezapomeňte se na webu zaregistrovat. Kuchařka Cheesecakes, Mirka van Gils Slavíková, Kulinářský ateliér Appetito, 199 Kč Nejznámější česká cukrářka a nositelka ocenění Professeur en sucre d’Art nabízí recepty pečení na americké klasiky.

Degustace vína, 9. 12., 18.30, Sklípek Vaše Víno, Františka Křížka 26, Praha, www.vasevino.cz Co to znamená, když víno leží na bariku? A jak se liší bariková vína v jednotlivých českých oblastech? Na srovnávací degustaci barikovaných vín ochutnáte a ohodnotíte 10-12 vín (vstupné 350 Kč).