Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Batman vyměnil tank za normální auto. Režisér Reeves odhalil podobu nového Batmobilu

Nový Batmobil. Snímek Batman (2021). Režie: Matt Reeves. foto: TWITTER MATT REEVES

Londýn - Režisér Matt Reeves zveřejnil podobu nového vozítka pro Batmana v podání herce Roberta Pattinsona. Design Batmobilu připomíná stará americká sportovní auta. Nový Batman bude mít českou premiéru 24. června 2021.
  17:00

Nový Batman by měl být spíš než velkolepý akční film temnou noirovou detektivkou. Místo arcipadoucha Jokera mu budou v novém filmu zatápět tajemný Riddler (Paul Dano) a zakrslý padouch Penguin (Colin Farrell).

Nový Batmobil. Snímek Batman (2021). Režie: Matt Reeves.
Nový Batmobil. Snímek Batman (2021). Režie: Matt Reeves.

Proti takové přesile potřebuje Batman rychlá kola. Jeho nové vozítko je takzvaný muscle car, vysoce výkonný automobil s pohonem zadních kol. Vzhledově je někde mezi sportovními automobily Dodgem Challenger a Plymouth Barracuda. Svým designem připomíná upravené auto z původního batmanovského seriálu z konce šedesátých let. 

Vozidlo fanoušky na sociálních sítích oslovilo. Reakce jsou vesměs velmi pozitivní. „Vypadá to jako vylepšený Dodge Challenger, který působí správně batmanovsky. Funguje to skvěle! Moderní, batmanovské,“ napsal na Twitter Brandon Davis.

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...