Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Mladíci se v kině porvali s mačetami a noži. Ve vedlejším sále se přitom promítalo Ledové království 2

Kultura

  10:05
Birmingham - Zhruba stovka mladistvých vyděsila v sobotu odpoledne návštěvníky kina v anglickém Birminghamu. Vtrhli do sálu, kde se hrál film o válce dvou britských gangů Blue Story, poté zaútočili i na policisty. Pět výtržníků bylo zatčeno, několik policistů utrpělo zranění.

ilustrační snímek foto: Disney

Dospělejší pokračování kultovní pohádky. Ledové království 2 se představuje v první dlouhé ukázce

„Policie všem řekla, aby opustili kino. Měli tasery a přiváděli psy,“ řekla deníku Independent očitá svědkyně Rachel Allisonová. V komplexu kina Vue bylo také hodně rodičů s dětmi. V druhém sále se promítal dětský animovaný film Ledové království 2. „Byl to jeden z nejděsivějších okamžiků mého života,“ popisovala pro The Guardian Choleigh McGuireová, která dorazila s dcerou právě na pohádku „Přišla ozbrojená policie. Všichni lidé, kteří bojovali, se rozutekli po kině a schovávali se před nimi. Třásla jsem se.“

Elsa, Anna a Kristoff. Oblíbení hrdinové se vrátí i v druhém Ledovém království.
Elsa se střetává s vodním koněm. Snímek Ledové království 2. Režie: Chris Buck,...

Na základě tohoto incidentu se společnost Vue, která je třetím největším řetězcem kin ve Velké Británii, rozhodla film Blue Story přestat promítat. „Můžeme potvrdit, že bylo rozhodnuto o odstranění filmu. Bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců je pro nás vždy prioritou,“ řekla společnost pro The Guardian. Další řetězce kin zatím zavádějí přísnější opatření pro návštěvníky tohoto filmu.

K události se na sociálních sítích vyjádřil i režisér filmu Blue Story Andrew Onwubolo, známý pod přezdívkou Rapman. „Posílám lásku všem, kdo se podíleli na násilí v Birminghamu. Je skutečně nešťastné, že malá skupina lidí může zničit věci pro všechny. Modlím se, aby se všichni mohli učit žít s láskou a jednat s tolerancí a úctou,“ napsal na instagramu a dodal, že Blue story není film o násilí, ale o lásce.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!