Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Peklo otevírá brány. Netflix údajně připravuje seriál podle videohry Diablo

Kultura

  15:00
Kultovní videoherní sága Diablo společnosti Blizzard se nejspíš již brzy dočká seriálového zpracování. Fantasy „řezničinu“ nabídne divákům mediální gigant Netflix, který má na svém kontě již seriál podle videoherní ságy Castlevania. V nejbližší době se navíc chystá přidat do svého portfolia seriálového Zaklínače,

Mnoho hráčů má zcela jistě obal hry Diablo II vypálený do sítnice, tak byla populární! foto: BLIZZARD

Ve fantasy světě Sanctuary musejí lidé neustále bojovat o své přežití s takzvanými prvotními zly (Prime Evils), strašlivými démony, které vede arcidémon Diablo. Takový je ve zkratce děj série, ve které se hráč stává jedním z dobrodruhů mající za cíl ono zlo porazit. Zatím u studia Blizzard vyšly tři hry (a celá řada dodatků). Svět Diabla prozkoumala i sada doprovodných románů. Společnost Netflix, která si na Diablo teď údajně brousí zuby, má tedy pro nějaké vizuálně temné fantasy zdrojového materiálu dost.

Podle fanouškovského webu RevengeoftheFans.com (přinesl například pravdivé informace o snímku Vetřelec: Covenant dlouho před jejich oficiálním zveřejněním)  má navíc seriál již přiděleného scenáristu. Tím je Andrew Cosby, scenárista seriálu Heuréka: Město divů a také připravovaného snímku o komiksovém Hellboyovi (premiéra 2019). Cosby je také spoluzakladatelem společnosti Boom! Studios, která se specializuje na vydávání akčních komiksů.

V srpnu společnost Blizzard oznámila, že v současné době pracuje hned na několika projektech spojených se značou. Výpravný seriál ve spolupráci s Netflixem by se tak v tuto chvíli jevil logicky. Je nicméně nezbytné brát všechny tyto dohady s jistou rezervou, dokud je případně alespoň jedna ze stran nepotvrdí.

S bičem na Drákulu

Společnost Netflix minulý rok slavila úspěch s animovanou adaptací videoherní série Castlevania. V ní se Trevor Belmont, potomek starého rodu zabijáků upírů, postavil samotnému Drákulovi. Atmosferické dílko mělo takový úspěch, že byl seriál obnoven pro druhou sérii, která má být ještě delší, než ta první.

Netflix navíc v současné chvíli pracuje i na Zaklínačovi, jedné z nejpopulárnějších fantasy ság současnosti. Příběh bílovlasého zabijáka monster pro Netflix adaptuje Lauren Schmidt Hissirchová. Ta pro Netflix zpracovala již komiksové Defenders a Daredevila. Zároveň bude i hlavní producentkou seriálu. Do producentského křesla vedle ní usedne Sean Daniel. Ten má na kontě třeba všechny čtyři díly filmové Mumie včetně loňského remaku.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...