Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Italská mafie pobodala herce, který si zahrál jejího gangstera ve filmu

Kultura

  5:00
NEAPOL - Italské drama Piraňa (La paranza dei bambini) vypráví o organizovaných kriminálních skupinách mladistvých na ulicích Neapole. Snímek zabodoval na letošním Berlinale. Artěm Tkačuk, představitel jedné z rolí, byl nyní v Neapoli skutečným gangem pobodán.

Mladým patří svět...? Snímek Piraně (2019). Režie: Claudio Giovannesi. foto: VISION DISTRIBUTION

Název Piraně vymyslela pro dětské gangy přímo italská mafie Camorra. Snímek o nich, který natočil režisér Claudio Giovannesi (Kvítek, seriál Gomora), přímo vychází ze stejnojmenného románu Roberta Saviana z roku 2016 (česky vyjde letos 14. srpna u nakladatelství Paseka). Ve filmu si roli naivního mladíka Tysona zahrál herec Artěm Tkačuk.

Nejdřív pálíš, pak se až ptáš. Snímek Piraně (2019). Režie: Claudio Giovannesi.
Párty! Snímek Piraně (2019). Režie: Claudio Giovannesi.

Děsivý šum radiace. Minisérie Černobyl přesvědčivě vystihuje nedávnou historii

Původem ukrajinského herce Tkačuka napadl dětský gang v neděli v časných ranních hodinách. Útočníci se ho zeptali, zda bydlí v neapolské čtvrti Rione Traiano. Po jeho kladné odpovědi jeden z útočníků vytáhl nůž a dvakrát Tkačuka bodl. „Byl jsem celý zakrvácený. Bylo jich na mě patnáct,“ popsal italskému webu Repubblica Tkačuk. „Když jsem tu krev viděl, došlo mi, že mě pobodali.“ Zranění herce neohrozila na životě.

Policie věří, že motivem pro útok mohla být právě Tkačukova filmová role v Piraních. Snímek na sebe upozornil poté, co na letošním Berlinale (filmový festival v Berlíně) získal cenu za nejlepší scénář.

Italská mafie je známa pomstychtivostí. Když spisovatel Roberto Saviano vydal svou nejznámější knihu Camorra v roce 2006, musel mu být přiděleno trvalé policejní sledování.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...