Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

S ženou, kterou nenávidím. Divadelní skupina Drama Queens útočí na bránice adaptací Hitchocka

Kultura

  17:00
PRAHA - Muž nespravedlivě obviněný z vraždy, kterému jsou v patách snad všichni. Drama Queens si klasickou předlohu vyložili po svém - s notnou dávkou humoru. Představení je pouze v anglickém jazyce.

Inscenace The 39 Steps (2019). foto: Drama Queens

V roce 1935 natočil Alfred Hitchock mysteriózní drama 39 stupňů. Známý britský herec a scénárista Patrick Barlow tuto klasiku zpracoval do odvážné divadelní formy, na půl cesty mezi parodií a poctou, která je opravdovou výzvou pro jakékoli uskupení. Režisér Drama Queens Martin Murín spolu se svým souborem výzvu přijal. Vznikla z toho bujará fraška.

Inscenace The 39 Steps (2019).
Inscenace The 39 Steps (2019).

Děj se odehrává v Anglii roku 1935. Středobodem této virtuózní detektivní grotesky je její hrdina Richard Hannay. Muž nespravedlivě obviněný z vraždy, který na svém útěku před policií a agenty cizích zemí potkává nespočet vtipných postaviček, až se octne spoutaný s krásnou ženou, s níž se ovšem z duše nenávidí.

The 39 Steps

Divadelní soubor Drama Queens

Režie: Martin Murín
Hudba: David Le Cam
Grafika: Milan Ondruch ​
Hrají:Aleš Gregor, Anna Ebel, David Le Cam, Eleonora Yusupbaeva, Jana Stupková, Luboš Duda, Martina Pham, Mikuláš Mařík, Milan Ondruch, Roger de Brantes, Sonia Bartková, Thomas Begue, Vasilina Pazdnikova, Veronika Gajdošíková

Autor: