Bývalý vězeň v televizi prozradil, že placky si za mřížemi připravovali ze zbytků. Pokud byste si „vězeňské placky“ chtěli připravit doma, budete potřebovat jen brambory, mouku, párek, cibuli a olej.
Lidé jedí sajrajt. Kuřecí kůže jsou důkaz, říká Cajthamlová |
„Nakrájené brambory uvaříte do měkka v osolené vodě. Poté rozmačkáte, přidáte mouku a uděláte těsto. Potom se pustíte do krájení párků, které promícháme společně s bramborovým těstem. Z těsta uděláte placku, kterou osmahnete z obou stran na rozpáleném oleji. Placku posypeme cibulkou, kterou jsme si připravili na pánvi,“ vězeň v Nyklasově pořadu.
„Tihle kluci jsou pod mou rozlišovací schopnost. Neviděl jsem to. Nechci to vidět. Držím jim palce, aby prodali hodně knížek, páč to dává vydělat knihkupcům. To je vše,“ okomentoval nového „guru levného vaření“ šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.
To, co předvádí Láďa Hruška, je šílené, říká šéfkuchař Sajler |
Smažený sýr a kuřecí kůže
Televizní reportér a amatérský kuchtík Láďa Hruška, který proslul svými levnými a rychlými recepty, dal výpověď v televizi Nova na začátku března.
Z jeho receptů se staly absolutním „hitem“ kuřecí kůže nebo například smažený sýr v hrníčku. Kromě reportáží uspěl Hruška u svých příznivců svojí knihou Vaříme s Láďou Hruškou. Hitem u knihkupců byla zejména loni před Vánocemi, nakonec se prodalo přes 300 tisíc výtisků.
František Nyklas, který Hrušku na Nově vystřídal, se proslavil reportáží, ve které soutěží s jelenem, kdo sní dříve jablko.