22. července 2018 6:37 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Ochlaďte se. Jak si vyrobit doma čokoládovou zmrzlinu?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Čokoládová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Čokoládová | foto: amato

Máte chuť na zmrzlinu, ale nechce se vám vyrazit na nákup? Nevadí. Udělejte si ji doma sami. Připravte si čokoládovou zmrzlinu podle italského zmrzlináře Pietra Amata, který si na Letné otevřel pravou italskou gelaterii.

Čokoládová zmrzlina

suroviny potřebné pro 1kg zmrzliny

  • 620 g čerstvého mléka
  • 70 g žloutků
  • 30 g kakaa
  • 140 g cukru
  • 140 g 70% čokolády

Popis: Smíchejte suché ingredience - uvařte mléko, před bodem varu přidejte všechny suché suroviny. Přiveďte k 90°C a vařte cca 2minuty. Vypněte sporák a přidejte čokoládu a vaječné žloutky. Dobře promíchejte a vložte do chladu. Nechte v lednici přes noc.

Naplňte do domácího výrobníku zmrzliny. Nechte zmrazit dokud nebude dobře držet a nebudou v ní hrudky (čas závisí na použitém stroji).  Podávejte okamžitě.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!