Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Ochlaďte se. Jak si vyrobit doma čokoládovou zmrzlinu?

Jídlo

  6:37
Máte chuť na zmrzlinu, ale nechce se vám vyrazit na nákup? Nevadí. Udělejte si ji doma sami. Připravte si čokoládovou zmrzlinu podle italského zmrzlináře Pietra Amata, který si na Letné otevřel pravou italskou gelaterii.

Čokoládová foto: amato

Čokoládová zmrzlina

suroviny potřebné pro 1kg zmrzliny

  • 620 g čerstvého mléka
  • 70 g žloutků
  • 30 g kakaa
  • 140 g cukru
  • 140 g 70% čokolády

Popis: Smíchejte suché ingredience - uvařte mléko, před bodem varu přidejte všechny suché suroviny. Přiveďte k 90°C a vařte cca 2minuty. Vypněte sporák a přidejte čokoládu a vaječné žloutky. Dobře promíchejte a vložte do chladu. Nechte v lednici přes noc.

Naplňte do domácího výrobníku zmrzliny. Nechte zmrazit dokud nebude dobře držet a nebudou v ní hrudky (čas závisí na použitém stroji).  Podávejte okamžitě.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...