130 let

David Bowie jako agent Phillip Jeffries. | foto: wikimedia commons

Agent Jeffries se vrací ve snu. Lynch v nových Twin Peaks složil poklonu Bowiemu

Kultura
  •   14:00
David Bowie byl velkým přítelem režiséra Davida Lynche. Ten chtěl Bowieho obsadit i do nové série kultovního seriálu Twin Peaks. Ačkoliv to kvůli Bowieho smrti nevyšlo, Lynch na svého kamaráda stejně nezapomněl.

David Bowie si v roce 1992 zahrál malou roli v Lynchově snímku Twin Peaks: Ohni, pojď se mnou (Fire Walk With Me). Ačkoliv se filmovým Twin Peaks nikdy nedostalo tolik slávy jako jeho seriálové předloze, i tak šlo o úspěšný snímek. Bowie v něm ztvárnil mentálně narušeného agenta FBI Phillipa Jeffriese. Harry Goaz, herec známý hlavně ze seriálu Dallas, potvrdil v květnu loňského roku pro deník Dallas News, že se Bowie jako Jeffries vrátit i v nové sérii kultovního seriálu. David Lynch měl vše naplánováno, ale vše zhatila Bowieho smrt 10. ledna letošního roku, kdy zpěvák podlehl rakovině jater.

Obrázek není k dispozici
Seriál Twin Peaks

Under Pressure nebyla jediná. Queen s Bowiem nahráli i další písně

David Lynch ale nezapomněl a nedělní epizodu (Part 14) nových Twin Peaks věnoval právě Bowiemu. Ve snové scéně použil záběry natočené pro snímek Ohni, pojď se mnou. Phillip Jeffries se tak vrátil, i když jen na okamžik.

David Bowie ale není jediným hudebníkem, který se v Twin Peaks objevil. Malou roli si v seriálu střihnul třeba zpěvák Moby, gospelová zpěvačka Sky Ferreira nebo rocková kapela Nine Inch Nails.

Autor: Jaroslav Totušek