130 let
Kytarista Slash z kapely Guns N' Roses

Kytarista Slash z kapely Guns N' Roses | foto: Profimedia.cz

Guns N’Roses slibují víc než tříhodinovou show a vlastní i převzaté hity

Kultura
  •   8:55
Již zítra, v sobotu 18.června, vystoupí v rámci světového turné v pražských Letňanech jedna z největších aktivních legend světového hardrocku, momentálně sedmičlenná skupina Guns N´Roses – chlubící se pověstí „nejnebezpečnější kapely na světě“ díky svým výstřednostem a rock´n´rollovému stylu života. Slibuje třiapůlhodino koncert.

Z původní sestavy z roku 1985 v kapele dosud zpívá Axl Rose, na sólovou kytaru hraje Slash a na basu Duff McKagan, doplňují je kytarista Richard Fortus, Frank Ferrer na bicí a klávesisté Dizzy Reed a Melissa Reese.

Turné Guns N´Roses 2020 Tour začalo v lednu 2020 jediným koncertem, aby se kvůli pandemii vzápětí a později ještě několikrát přerušilo. Nyní se tedy konečně dočkají i čeští, případně slovenští fanoušci. Kapela přislíbila hrát tři a půl hodiny, koncert by tedy mohl délkou konkurovat například památnému vystoupení Bruce Springsteena v Edenu v roce 2012.

Setlist Guns N´Roses by měl obsáhnout téměř třicet skladeb ze všech jejich šesti desek, včetně celé řady převzatých skladeb od The Who, The Stooges, Jimiho Hendrixe, Boba Dylana, Paula McCartneyho a dalších. Před pár dny ve Španělsku kapela vůbec poprvé zahrála píseň Back in Black od AC/DC, s kterými Axl Rose stejnou píseň zazpíval na stejném místě v roce 2016, kdy s AC/DC působil v roli zpěváka.

Autor: obz