130 let

Kytarista z Black Dogs má premiéru 6. května | foto: HaDivadlo

Jak se z rockera stane opilec?

Kultura
  •   12:18
BRNO - V brněnském HaDivadle vznikla nová původní hra o úspěšném rockerovi, jenž propadne alkoholu. Pod názvem Kytarista z Black Dogs ji soubor poprvé uvede 6. května. "Je to takřka němá groteska o rockovém kytaristovi, z něhož přestal být rockový kytarista a stal se z něj opilec," uvádějí divadelníci v anotaci představení.

Hlavní hrdina hraje ve smyšlené moravské kapele Black Dogs. Rockový způsob života je mu vším. Po 15 letech koncertování a pití se mu ale stává, že si občas zapomene vzít na koncert kytaru, jindy hraje falešně, padá z pódia a chodí opilý na zkoušky. Hra začíná v okamžiku, kdy kytarista stojí před volbou, zda přestat pít, nebo z donucení opustit skupinu.

Autory a protagonisty tragikomického představení jsou Martin Siničák a Sergej Sanža. Hudbu složil Mario Buzzi. Inscenace vznikla v kolektivní režii, dílem celého souboru je také scéna.

Zatím poslední novinkou HaDivadla byla v dubnu česká premiéra hry Rolanda Schimmelpfenniga Divočina aneb Říše zvířat. Další plánovanou novinkou bylo monodrama Žralok. Představitel jediné role Tomáš Sýkora však onemocněl a divadlo premiéru přesunulo na 19. května.

Autor: ČTK