• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Herec Jiří Bartoška (23. srpna 2021) | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Vary bez Bartošky nebudou. Na festival míří hned po propuštění z nemocnice

Kultura
  •   16:08
Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška se zúčastní i letošního ročníku. Dosud byl v péči lékařů v nemocnici po prodělané viróze. Jak řekl novinářům výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha, šestasedmdesátiletý Bartoška by měl po propuštění přijet do Karlových Varů už ve středu nebo ve čtvrtek.

Bartoška je od vzkříšení festivalu v 90. letech ústřední tváří akce. Před několika lety předal funkci ředitele festivalu Muchovi a stal se prezidentem.

„Čeho se bude prezident Bartoška účastnit, se domluvíme až po jeho příjezdu,“ upřesnil dnes Mucha. Bartoška tradičně festival zahajuje a předává i hlavní ceny karlovarského festivalu. Slavnostní zahájení se bude konat v pátek odpoledne.

Bartoška se neúčastnil ani předchozích tiskových konferencí festivalu. Podle mluvčí festivalu Uljany Donátové prodělával po viróze rehabilitační pobyt ve Fakultní nemocnici Motol v Praze na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u doktora Roberta Lischkeho.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary začíná v pátek slavnostním večerem. Pro veřejnost je pak připraveno nadstandardní zahájení, na kterém vystoupí skupina Morcheeba, a Vojtěch Dyk pak představí svůj autorský projekt D.Y.K. Tento koncert začne ve 21:00 v prostoru u Vřídelní kolonády.

Na závěr u hotelu Thermal zahraje se svou skupinou Indoor Garden Party australský herec a hudebník Russel Crowe, který je jedním z hlavních hostů letošního festivalu.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK