Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Lady Gaga zavraždí módní ikonu. Zpěvačka získala hlavní roli v novince Ridleyho Scotta

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Nový film oceňovaného režiséra Ridleyho Scotta (Blade Runner, Gladiátor) vypráví o skutečné vraždě Maurizia Gucciho. Zastřelila jej bývalá manželka Patrizia Reggianiová, postava slavné zpěvačky Lady Gagy.

Zatím tři Grammy byly na pondělním galavečeru v Los Angeles vyhlášeny i pro zpěvačku Lady Gaga. foto: Reuters

V roce 1995 byl módní magnát Maurizio Gucci, vnuk slavného Guccia Gucciho, zastřelen před svým domem neznámým zabijákem. Vyšetřování vraždy bylo hodně medializované a nakonec přineslo ovoce. Dva roky po vraždě policie obvinila Patrizii Reggianiovou, které se v médiích začalo přezdívat Černá vdova. Žena si od soudu odnesla neobyčejně přísný trest ve výši 29 let vězení. 

Lady Gaga ohromila na Oscarech diamantem ze Snídaně u Tiffanyho. Zpěvačka...
Herečka a zpěvačka Lady Gaga. Oscarový galavečer 2019.

Dcera vražedkyně tvrdila, že matčino chování způsobil nádor na mozku. Soud ale neobměkčila. Reggianiová nakonec stejně ve vězení strávila méně než dvacet let. V roce 2016 byla propuštěna za dobré chování. 

„Pokud bych Maurizia mohla vidět znovu, řekla bych mu, že ho miluji. Je osobou, na které mi v životě nejvíce záleželo,“ prohlásila Reggianiová v rozhovoru pro týdeník Observer v roce 2016. Zároveň připustila, že její city nejspíše nebyly opětované. 

Problémová rodina

Lady Gaga

Film vznikne na motivy knihy The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed (Rod Gucci: Senzační příběh vraždy, lesku a chamtivosti) spisovatelky Sary Gay Fordenové. Do podoby scénáře ji přepíše nováček Roberto Bentivegna. 

Lady Gaga (vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanotta) se objevila v několika menších rolích, ale průlom v její herecké kariéře nastal až v roce 2018. Po boku Bradleho Coopera si zahrála country zpěvačku Ally ve filmu Zrodila se hvězda. To ji vyneslo nominaci na Oscara. Za píseň Shallow dokonce Oscara získala.