Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Michael Keaton se nejspíš vrátí jako Batman. Zahrát by si ho měl měl ve filmu Flashpoint

Michael Keaton ve filmu Batman (1989). Režie: Tim Burton. foto: Warner Bros.

LOS ANGELES - Keaton si naposledy zahrál Temného rytíře v roce 1992 ve filmu Batman se vrací. Studio DC by ho teď chtělo obsadit do nového filmu o superrychlém hrdinovi Flashovi (Ezra Miller).
  18:00

Červeně okostýmovaný Flash dokáže vyvinout takovou rychlost, že dokáže prakticky cestovat v čase. Nejspíš s tím bude spojeno zapojení Michaela Keatona. Zatím není známo, jestli půjde o malou, nebo velkou roli. Zajímavou informací pro fanoušky ale je, že dějově by měl snímek navázat přímo na dva batmanovské filmy režiséra Tima Burtona, ve kterých Keaton ztvárnil titulní roli. 

Michael Keaton a Jack Nicholson ve filmu Batman (1989). Režie: Tim Burton.
Kim Basingerová a Michael Keaton ve filmu Batman (1989). Režie: Tim Burton.

Nový snímek by se měl jmenovat Flashpoint a vznikne pod taktovkou vyhledávaného režiséra Andyho Muschiettiho (To, Máma). O projektu se mluví již od roku 2016, kdy byl ještě spojen se jménem režiséra Ricka Famuyiwy (Karamelka, Matroš). Z neznámých důvodů ale v této podobě natočen nebyl. 

Michael Keaton má mimochodem zářez i u konkurenčního komiksového nakladatelství Marvel. Ve filmu Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil padoucha Adriana Toomese, známějšího jako Vulture. 

Ačkoliv se Keaton vrátí pro jeden film, oficiálně kostým Temného rytíře po Benu Affleckovi převzal herec Robert Pattinson (Stmívání, Maják). Chystaný sólový snímek, který by spíše než akční podívanou měl být noirovou detektivkou, si vzal do parády režisér a scenárista Matt Reeves (Monstrum, Válka o planetu opic). Fanoušci se ale nového Batmana dočkají nejdříve až v létě příštího roku. 

Autor: