Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Program Rock For People pokračuje, slavní Faith No More ale nevystoupili

Kultura

  22:02aktualizováno  6. července 13:01
HRADEC KRÁLOVÉ - Festival Rock for People, který ve čtvrtek po 21:00 hodině přerušila obrovská bouřka s přívalovými dešti a kroupami, bude ve svém programu pokračovat. Bouře vyřadila dvě hlavní pódia, nešla totiž elektřina. Kvůli zdržení byl zrušen i koncert skupiny Faith No More, který měl být zlatým hřebem programu festivalu, jehož 18. ročník v pátek končí.

Festival Rock for people trápily bouřky a lijáky. foto: Alexandra MlejnkováČTK

I přes problémy s následky čtvrteční bouřky program festivalu Rock for People na všech pódiích pokračuje. Lidé, kteří si zakoupili pouze jednodenní vstupenku na neuskutečněné koncerty Faith No More či Orbital, mají v pátek vstup zdarma.

"Program pokračuje tak, jak bylo oznámeno, i když nemůžeme vyloučit případné úpravy," řekl mluvčí festivalu Jiří Hlinka.

Koncert kvůli bouři zrušila i skupina Faith No More
Vichr roztrhal stánky s občerstvením a poničil i větší stany. Areál se ponořil do tmy, tisíce lidí se ukryly do hangárů. Pořadatelé areál evakuovali.

Podle serveru idnes.cz přišel vítr velice rychle. Lidé se pokoušeli schovat ve stáncích, ale ty bořil a odnášel vítr. Pořadatelé vyháněli lidi od pódií. Vítr zcela zničil VIP zónu a stanové městečko bylo nasáklé vodou. Podle zdravotníků nebyl nikdo zraněn.

Bouře se prohnaly Českem, lámaly stromy, zaplavovaly sklepy

Bouře, nárazový vichr, kroupy. Česko prožilo odpoledne a večer další bouřlivé chvíle. Popadané stromy způsobily velké dopravní komplikace.

Více čtěte zde: Bouře řádily: vichr lámal stromy, silnici R10 zaplavila voda

Pořadatelé lidem doporučovali, aby se schovali do hangárů na zdejším letišti. Zástupci pořadatelů uvedli, že festival nebyl ukončen a v areálu se pracovalo na odstraňování škod.

Není důvod k hysterii, říkali pořadatelé

V areálu šla elektřina až po 23. hodině, pódia ale byla osvětlena dříve, protože mají vlastní agregáty. Po areálu chodili lidé a podle pořadatelů "nebyl důvod k hysterii". Festival by měl skončit 6. července.

Po 23. hodině měla podle původního programu vystoupit největší hvězda programu - americká skupina Faith No More. Její koncert byl ale zrušen.

Přívalový déšť přerušil koncert kapely The Kooks, za kterou do Hradce Králové přijeli příznivci britské kytarové scény.

Autoři: ,

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...